Primarul comunei Brusturi, Livia Bârlău, nu se mai află în arest la domiciliu, conform unei informații publicate ieri de către portal-jutitie.ro. Astfel, Instanța a admis cererea de desființare a măsurii arestului la domiciliu și înlocuirea acesteia cu măsura controlului judiciar.

În baza articolului 425/1 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de către inculpata Bârlău Livia Daniela, împotriva încheierii penale din data de 16.05.2022 pronunţate de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bihor, în dosarul nr. 4951/111/2021/a1.16. Desfiinţează încheierea atacată cu privire la inculpata Bârlău Livia Daniela şi rejudecând: În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 215 şi art. 215/1 alin. 1 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpata Bârlău Livia Daniela prin încheierea penală nr. 40/JDLC/2021 din data de 10.11.2021 pronunţată de completul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Oradea, cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. (sursa)

Livia Bârlău (PSD), primarul comunei Brusturi, la al doilea mandat, se afla până ieri sub arest la domiciliu, în urma unei altercații, pe proprietatea soților Bârlău, cu un individ care se prezintă ca fiind fost procuror. În realitate, cel care a provocat scandalul ar fi, spun surse locale, un fost securist a cărui misiune în justiție a încetat după numai doi ani de zile, fiind arestat și condamnat pentru trafic de fete, pe care le scotea din țară, ascunse în portbagajul autoturismului său, prin punctul de frontieră Valea lui Mihai, de care răspundea.

Intrat pe proprietatea familiei Bârlău, individul l-a atacat pe soțul primăriței, care s-a apărat cum a putut, ajutat și de aceasta la un moment dat.  Ceea ce a generat riposta soțului primăriței a fost amenințarea pe care fostul securist a proferat-o la adresa fiicei acestuia, pe care încercase de mai multe ori să o contacteze prin rețelele de socializare, despre care i-a spus că este singură și neprotejată la Oradea.

Articolul precedentA murit compozitorul Vangelis, renumit pentru muzica filmelor „Chariots of Fire”, „Blade Runner” și „1492: Conquest of Paradise”
Articolul următorMădălina Ghenea, premiată la Cannes! Românca a purtat o ținută de milioane, pe covorul roșu