Acuzatorul primăriței din comuna Brusturi nu este, nici pe departe, un om fără pată!

Reamintim faptul că Livia Bârlău (PSD), primarul comunei Brusturi, la al doilea mandat, se află în acest moment sub arest la domiciliu, în urma unei altercații, pe proprietatea soților Bârlău, cu un individ care se prezintă ca fiind fost procuror.

Așa cum am scris și zilele trecute, conform unor surse locale, în realitate, cel care a provocat scandalul este, spun surse locale, un fost securist a cărui misiune în justiție a încetat după numai doi ani de zile, fiind arestat și condamnat pentru trafic de fete, pe care le scotea din țară, ascunse în portbagajul autoturismului său, prin punctul de frontieră Valea lui Mihai, de care răspundea.

Intrat pe proprietatea familiei Bârlău, individul l-a atacat pe soțul primăriței, care s-a apărat cum a putut, ajutat și de aceasta la un moment dat.  Ceea ce a generat riposta soțului primăriței a fost amenințarea pe care fostul securist a proferat-o la adresa fiicei acestuia, pe care încercase de mai multe ori să o contacteze prin rețelele de socializare, despre care i-a spus că este singură și neprotejată la Oradea.

Adevarul.ro, 24 Martie 2003

Desi probele impotriva lui sunt zdrobitoare, procurorul inculpat a intrat in greva foamei, protestand astfel impotriva arestarii. Procurorul bihorean Ioan Bodogai, din cadrul Parchetului Judecatoriei Marghita, a fost arestat joi seara, pentru implicare in scoaterea din Romania a unui grup de prostituate. El a fost convocat joi la Parchetul Curtii de Apel Oradea unde a fost audiat timp de mai multe ore, fiind apoi arestat prin mandatul emis de un reprezentant al Parchetului Curtii Supreme de Justitie. Este al doilea magistrat din Marghita care isi face de rusine breasla, dupa judecatorul bolnav de exhibitionism sexual.

Procurorul Bodogai este acuzat de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, complicitate la uz de fals si complicitate la indrumare si calauzire de persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat. Initial, impotriva lui Bodogai s-a dispus interdictia de a parasi localitatea, in timp ce complicele si prietenul sau, Miron Latco, zis “Belmondo”, a fost arestat.

Arestarea procurorului inculpat a fost posibila ca urmare a descoperirii mai multor fete scoase din tara de Bodogai si Belmondo. Prin declaratiile lor, acestea au distrus apararea formulata la inceput de Bodogai, respectiv ca n-ar fi stiut ca documentele fetelor ar fi fost falsificate, acesta negand cu desavarsire implicarea in traficul de persoane.

Numai ca noile probe arata ca procurorul Ioan Bodogai impartea cu Belmondo sumele de bani percepute ca taxa (3.000 de euro), chiar in interiorul masinii sale, de fata cu platitoarele.

Anchetatorii au stabilit ca, numai in perioada iulie – decembrie 2002, cei doi au iesit din tara de 14 ori prin punctul de trecere a frontierei Valea lui Mihai, scotand de fiecare data peste granita persoane suspectate ca ar fi folosit pasapoarte false. Mai mult, unele dintre aceste persoane nu au fost inregistrate la vama romaneasca, ci doar la cea ungara.

In baza mandatului de arestare preventiva pe o perioada de 30 de zile, procurorul inculpat a fost bagat la racoare. In semn de protest fata de masura luata impotriva lui, Bodogai a intrat in greva foamei.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/societate/procurorul-ioan-bodogai-fost-arestat-trafic-prostituate-1_50acaae87c42d5a66387fcf1/index.html

Articolul precedentVizer l-a suspendat din funcție pe Putin
Articolul următorOPINII. Despre războaie și solidaritate