La inițiativa unor localnici, peste 800 de locuitori ai comunei bihorene Brusturi au semnat deja o listă de susținere, prin care atestă faptul că nu o consideră pe primărița din comună un pericol public, în ciuda afirmațiilor făcute de organele de urmărire judiciare. În total, în comuna Brusturi locuiesc aproximativ 1.800 de cetățeni cu drept de vot.

Reamintim faptul că Livia Bârlău (PSD), primarul comunei Brusturi, la al doilea mandat, se află în acest moment sub arest la domiciliu, în urma unei altercații, pe proprietatea soților Bârlău, cu un individ care se prezintă ca fiind fost procuror. În realitate, cel care a provocat scandalul este, spun surse locale, un fost securist a cărui misiune în justiție a încetat după numai doi ani de zile, fiind arestat și condamnat pentru trafic de fete, pe care le scotea din țară, ascunse în portbagajul autoturismului său, prin punctul de frontieră Valea lui Mihai, de care răspundea. Vom reveni curând cu informații asupra acestui aspect. 

Intrat pe proprietatea familiei Bârlău, individul l-a atacat pe soțul primăriței, care s-a apărat cum a putut, ajutat și de aceasta la un moment dat.  Ceea ce a generat riposta soțului primăriței a fost amenințarea pe care fostul securist a proferat-o la adresa fiicei acestuia, pe care încercase de mai multe ori să o contacteze prin rețelele de socializare, despre care i-a spus că este singură și neprotejată la Oradea.

Cert este că întregul scandal, îndreptat împotriva Liviei Bârlău, pare a fi orientat spre linșajul mediatic a acesteia, început împotriva ei în urmă cu doi ani, și nu către aflarea adevărului. Cel puțin până acum.

Contactată de BihorNews.ro la aflarea informației referitoare la strângerea de semnături, acesta a declarat: ‘‘Le mulțumesc din toată inima tuturor celor care au semnat și celor care au avut inițiativa acestei acțiuni. Eu sunt la dispoziția legii și îmi doresc mai mult ca orice atât aflarea adevărului cât și reîntoarcerea mea în rândul brusturanilor mei, care mi-au dat încredere și pe care îi asigur că vom continua proiectele începute, după ce trecem cu bine și de această încercare. Eu sunt și rămân omul pe care ei îl știu de atâția ani. Le mulțumesc și le doresc tuturor multă sănătate!”

Articolul precedentAlături de alte state, România cere activarea Articolului 4 din Tratatul NATO, care se activează dacă un stat membru NATO consideră că este amenințată integritatea sa teritorială, independența politică sau securitatea
Articolul următorPrimii refugiaţi ucraineni au intrat în ţară pe la Sighetu Marmaţiei. Sunt coloane de maşini. Sperăm că se uită cineva și după sabotorii și agitatorii ruși infiltrați printre ei