Liderii partidelor din coaliția de guvernare au anunțat, vineri, într-o declarație comună de presă, că rotativa premierilor se amână până la finalul grevei din educație.

”Am avut discuții până aseară târziu și am convenit ca până la soluționarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul și să-mi asum responsabilitatea funcției de premier”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Totodată, Ciucă a subliniat că discuțiile cu sindicatele din educație vor continua și a făcut un apel la profesori să renunțe la grevă. „Nu ne putem permite să dezechilibrăm bugetul”, a spus Ciucă.

Premierul a precizat că măsurile prezentate până în prezent au fost îndreptate în direcţia de a demonstra cadrelor didactice că tot ceea ce îşi asumă guvernul, va îndeplini.

Ciucă a vorbit și despre stabilitatea pe care guvernul a sigurat-o, despre creșterea economică a României, dar şi despre inflaţie, precizând că există premise ca până la finalul acestui an procentul acesteia să scadă la un nivel de doar o cifră.

La rândul său, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că decizia de amânare a rotativei guvernamentale este cea corectă.

„Cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor”, a spus liderul PSD.

Și liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că decizia amânării rotativei este bună, precizând că ”în continuare este nevoie de predictibilitate și responsabilitate”.

În urmă cu două zile, Nicolae Ciucă anunțase că își depune azi mandatul, pentru realizarea rotaţiei la guvernare, conform protocolului PSD-PNL

Însă președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că rotativa guvernamentală nu va avea loc până când greva din educație nu se încheie. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Românii nu au uitat că din 2019 încoace, cei de la PNL au avut și timp și șef de stat și șef de guvern și miniștri, au avut și majoritate parlamentară, pentru a evita situația de acum din Educație
Articolul următorCât timp vor fi valabile asigurările RCA de la Euroins, după falimentul oficial. Peste 1.5 milioane de poliţe, afectate