Doar 11% dintre români cred că țara merge într-o direcție bună, în timp ce 88% indică o direcție greșită, arată un sondaj realizat de IRES.

“Am 30 de ani de când fac sondaje și nu am văzut niciodată o asemenea cifră. În ultimii ani, în cea mai mare criză, aveam cam 25% din oameni care spuneau că direcția e bună. Restul spuneau că direcția e proastă. Acum vedem că doar 11% spun că direcția este bună. E cu adevărat o criză politică. N-am mai văzut așa ceva”, a explicat sociologul Vasile Dîncu în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV.

În același timp, 60% dintre români cred că demiterea guvernului condus de Florin Cîțu prin moțiune de cenzură e un lucru bun. Doar 30% sunt de părere că e un lucru rău.

Surprinzător, din procentul de 60% care consideră demiterea lui Florin Cîțu un lucru bun, 32% reprezintă electorat PNLpartid care insistă ca Florin Cîțu să rămână la Palatul Victoria.

Cât despre partidul care ar trebui să dea viitorul prim-ministru, pe primul loc se află PSD, cu 31%, urmat de PNL, cu 19%. AUR (9%) devansează USR (8%). (sursa)

Articolul precedentBBC: Vom avea un Polexit? Ultimele tensiuni dintre Varșovia și Bruxelles alimentează temerile unei ieșiri a Poloniei din UE
Articolul următorConsultări la Cotroceni, azi, pentru formarea noului Guvern. În ce ordine intră partidele la discuții cu Klaus Iohannis