Cîțu și Ghinea au mers la Bruxelles cu un document plin de măsuri de austeritate, în primul rând la adresa pensionarilor.

Dat fiind că PNRR-ul propus de guvernul PNL+USR este atât de prost – că nu degeaba l-a respins UE de două ori, Cîțu și Ghinea au pus pe listă o austeritate care l-ar face invidios până și pe penelistul Boc – cu tăierile lui de 25% și închiderile de spitale, doar, doar, UE le va aproba planul, adică mai ales împrumuturile, cele 16 miliarde, că la absorbția granturilor, de doar 13 miliarde, nu putem spera cu așa oameni în fruntea Statului!

Ministerul Muncii a transmis, luni, un comunicat de presă în care preciza că Guvernul nu intenționează să elimine pensionarea anticipată și nici să majoreze stagiul minim de cotizare pentru pensie. Comunicatul ministerului vine după ce în spațiul public a apărut un document prezentat de ministrul Ghinea și de premierul Cîțu la Bruxelles în care este detaliată reforma sistemului de pensii.

Potrivit documentului, printre angajamentele luate de Guvern se numără menținerea cheltuielilor cu pensiile la un nivel similar pe termen scurt și mediu, echitate pentru cei cu pensia minimă prin creșterea acesteia, stimulente fiscale pentru a extinde perioada petrecută în câmpul muncii peste vârsta de pensionare, eliminarea pensiilor speciale în limitele constituționale, o nouă formulă pentru indexarea pensiilor, eliminarea posibilităților pentru pensionarea anticipată, corelarea vârstei de pensionare cu creșterea speranței de viață.

Totuși, azi, premierul Florin Cîțu a luat cuvântul în ședința PNL și le-a transmis colegilor că ceea ce a transmis la Bruxelles legat de pensii „nu a fost nimic ce nu se știa”.

Premierul le-a explicat colegilor că banii din PNRR trebuie legați de componenta de reformă: „Componenta de reformă pe care am prezentat-o la Bruxelles nu are nimic diferit față de ceea ce era în programul de guvernare”.

Între premier și președintele PNL a avut loc un schimb de replici pe tema PNRR. „Orban a încercat să îi dea lecții, Cîțu zicea că știe”, spun sursele citate. (sursa)

Articolul precedentCongres PNL​: 25 septembrie, data propusă / Orban merge la Iohannis să obțină aprobarea / Constituția s-a dus pe… Drulă!
Articolul următorTurcan – penelista școlită la Moscova, MINTE abject și trebuie DEMISĂ. Dovada minciunii, chiar la Cîțu!