Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA anunţă, marţi, 5 aprilie, că un vagon din compunerea unui tren privat de marfă s-a răsturnat în timpul manevrei garniturii de la linia 4 la linia 2, în halta Diosig, iar alte două au deraiat.

”Trenul privat de marfă, care aparţine operatorului privat Cargo Trans Vagon, are în compunere 12 vagoane goale, iar în timpul manevrei trenului, de la linia 4 la linia 2, din halta Diosig, s-a produs răsturnarea unui vagon şi deraierea altor două vagoane din compunerea garniturii.

Pentru menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători, SRCF Cluj asigură transbordarea pasagerilor din trenurile 10604, tren privat, şi R 6812 CFR Călători, care tranzitau halta Diosig, cu mijloace auto, între staţiile Săcuieni Bihor – Oradea”, a transmis, marţi, CFR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că transbordarea cu mijloace auto, între staţiile Săcuieni Bihor – Oradea, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune.

”Informăm totodată, faptul că, personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină a vagonului răsturnat, a celor două vagoane deraiate şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza haltei Diosig”, a mai transmis compania. (sursa)

Articolul precedentZglobiul se întoare
Articolul următorLa fel ca și Iohannis sau Cîțu la vremea lor și Ciucă are nevoie de derogare de la statut pentru a candida la șefia peneliștilor