Marți, 5 aprilie 2022, de ora 17:00, va avea loc ședința Biroului Executiv al PNL, prin videoconferință.

În cadrul ședinței se va lua în discuție acordarea unei derogări de la statutul partidului pentru premierul Nicolae Ciucă, astfel încât acesta să poată candida la președinția PNL.

Potrivit art. 117 din statutul PNL, pentru a candida la funcția de președinte al partidului este nevoie de o vechime de cel puțin 5 ani în calitatea de membru.

Nicolae Ciucă a devenit membru PNL abia în 2020, când s-a înscris în partid pentru a candida la alegerile parlamentare.

De o derogare similară au mai beneficiat și Florin Cîțu, în 2021, dar și Klaus Iohannis, care a devenit liderul PNL în 2014, pentru câteva luni, înainte să ajungă președinte al României în toamna aceluiași an.

Congresul extraordinar al PNL pentru alegerea unui nou preşedinte, după demisia lui Florin Cîțu, va avea loc pe 10 aprilie, iar candidaturile pot fi depuse până pe 6 aprilie, la ora 18.00. Nicolae Ciucă, singurul nume vehiculat pentru șefia PNL, a susținut duminică, 3 aprilie, că până la acel moment nu a luat o decizie şi că încă analizează această posibilitate.

Articolul precedentAccident de tren în Bihor: Un vagon de marfă s-a răsturnat și alte două au deraiat. Pasagerii, transportați cu mașinile între stații
Articolul următorCoşul de cumpărături al românilor s-a scumpit cu 6 lei, în doar două săptămâni. Analist: “Vârful scumpirilor va fi atins în luna iunie”