Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat îi va lăsa fără una dintre lefuri pe mai mulţi membri ai Guvernului, dintre care doar unul este ministru, Nicolae Ciucă (Apărare), care în prezent beneficiază de o pensie de serviciu mai mare decât indemnizaţia pe care o primeşte.

Potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan, excepţie de la regulă pot face membrii Academiei Române, persoanele care sunt alese în funcţii publice, personalul didactic plătit cu ora sau persoanele care lucrează pe bază de drepturi de autor. În aceste categorii nu se încadrează ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, dat fiind că acesta nu e o persoană aleasă pentru o funcţie, ci este numit, la fel cum e cazul şi altor colegi din Guvern, beneficiari de pensie de serviciu, cum sunt Irina Alexe şi Aurelian Păduraru, amândoi secretari de stat la Interne.

Potrivit declaraţiei de avere publicate la finalul anului trecut, Nicolae Ciucă a încasat în primele sale două luni de pensie de la MApN aproximativ 34.000 de lei, însemnând lunar o pensie de circa 17.000 de lei. La aceste venituri se adaugă indemnizaţia de ministru de circa 13.000 de lei pe lună. Totodată, Ciucă a mai primit şi un venit din activităţi didactice de 3.300 de lei.

Conform proiectului de lege iniţiat de către Guvern, Nicolae Ciucă va fi nevoit să-şi suspende pensia dacă vrea să continue în funcţia de ministru. „Acţiunea continuării activităţii are drept consecinţă suspendarea pensiei şi cei care cumulează în momentul de faţă pensia cu salariul de la stat au obligaţia ca în 30 de zile de la publicarea acestui act normativ să-şi exprime această opţiune”, a explicat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Citeste mai mult pe adevarul.ro.

Articolul precedentNoul câmp de luptă între marile puteri: ‘Se aud mișcări de trupe!’
Articolul următorSute de mii de tineri români nu au nicio ocupaţie!