Deputatul USR de Iași Filip Havârneanu a susținut miercuri un discurs incoerent în Parlament, despre vizita sa în localitatea ucraineană Bucea. În timp ce colegii lui susţin că ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice, Havârneanu spune că nu era decât sub influenţa unor… calmante puternice.

Deputatul USR de Iaşi Filip Havârneanu a urcat la tribuna Parlamentului în ciuda protestelor colegilor de partid. După cum arată filmarea apărută în presa locală din Iaşi, politicianului i se împleticește limba asemeni unui om care a consumat alcool.

Incidentul s-a petrecut miercuri. Mai mulți colegi de partid, remarcând starea de ebrietate lui Filip Havârneanu, i-au recomandat să plece acasă. Acesta, însă, a insistat să urce la tribună și să le vorbească colegilor parlamentari despre experiența sa de la Bucea.

Libertatea a consultat mai mulți deputați USR pe parcursul ultimelor două zile, iar patru dintre aceștia au spus că în dimineața de miercuri, Filip Havârneanu arăta și se comporta ca o persoană care era sub influenţa băuturilor alcoolice sau mahmură. Mai mult surse din partid au explicat că unii colegi i-au spus lui Filip Havârneanu să nu ia în primul rând cuvântul, iar apoi să nu rămână la ședința de plen care a început la ora 10.00.

Fiind un om de acțiune, nu am ascultat medicul. Pentru a face față tuturor solicitărilor, am rezistat în această perioadă cu calmante, pentru a putea rămâne în picioare. Este adevărat că prestația mea de la pupitrul Parlamentului nu a fost cea mai bună. Oboseala acumulată pe durata deplasării în Kiev, zilele în care nu m-am hrănit și nu am dat corpului pauza de refacere și-au spus cuvântul.

Medicamentele care mă ajută să nu clachez de durere fizică dau și ele de asemenea o stare de moleșeală și somnolență, efecte pe care am crezut că pot să le ignor. Pe de altă parte, ceea ce am trăit, văzut și simțit în orașele masacrate m-a zguduit emoțional, nimeni nu este de piatră„, a precizat Filip Hăvârneanu, pentru sursa citată. (sursa)

Articolul precedentGruparea Stat Islamic îndeamnă la reluarea atacurilor în Europa
Articolul următorVal de critici, după ce standul de turism al României la New York a ajuns viral pe internet, cu poze printate pe foi A4 și prinse pe o perdea neagră