Noua sesiune a celor două camere ale Parlamentului a început în această săptămână, ocazie cu care parlamentarii și-au ales, sau re-confirmat, liderii la nivelul conducerilor Camerei Deputaților și Senatului, dar și la nivel de grupuri politice și comisii parlamentare.

Astfel, cei doi parlamentari social-democrați din Bihor, deputatul Ioan Mang și senatorul Florian Bodog și-au păstrat funcțiile deținute și în vechea sesiune a Parlamentului.

Deputatul Ioan Mang, care este și președintele PSD Bihor, a fost re-confirmat ca vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii, ca și membru supleant al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, dar și ca vicepreședinte al grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Bahrein. Ioan Mang mai face parte și din grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Spaniei și cu Albania.

Senatorul Florian Bodog este vicepreședinte al Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie, dar și membru al Comisiei pentru Sănătate din Senat. Este de asemenea membru supleant în delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO. În același timp, senatorul bihorean a fost re-confirmat ca vicepreședinte al subcomisiei pentru Demografie, dar și ca vicepreședinte al The Parliamentary Diabetes Global Network (PDGN). La nivel de grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state, Florian Bodog deține funcția de președinte al grupurilor de prietenie cu Bosnia și Herțegovina și Chile.

Articolul precedentJocurile Olimpice de iarnă de la Beijing încep sub spectrul Covid-19 şi al boicotului diplomatic. România are 22 de sportivi
Articolul următorGuvernul vrea să plafoneze prețurile la pompă. Cât ar trebui să plătească românii pentru un litru de carburant