Guvernul japonez va oferi un ajutor umanitar suplimentar de 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine, inclusiv României, a anunțat marți Ministerul Afacerilor Externe.

Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini eforturile de asistență medicală și alimentară, a spus ministerul într-un comunicat, precum și pentru refugiații ucraineni care au plecat în alte țări precum Polonia, Moldova și România.

”Guvernul Japoniei va continua să ofere sprijin și să sprijine poporul Ucrainei care se confruntă cu dificultăți, în colaborare cu comunitatea internațională, inclusiv cu membrii G7”, au anunțat autoritățile.

Unele dintre cele nouă organizații internaționale și japoneze care au primit fonduri includ Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), potrivit ministerului.

Acest lucru va aduce suma totală a ajutorului acordat la 200 de milioane de dolari. Primul pachet de ajutor, în valoare de 100 de milioane de dolari, a fost anunțat pe 11 martie. (sursa)

Articolul precedentProducția și distribuția de ulei, urmărite cu poliția! Dar nu la noi
Articolul următorZglobiul se întoare