Radu Eremia: PNL se confruntă cu o serie de probleme în prezent, la nivelul mai multor organizații având loc demisii ale șefilor de filiale, în timp ce în unele județe primarii lor din orașe importante își anunță trecerea la PSD și candidatura din partea social-democraților în 2024.

În ceea ce privește șefii de filială, problematic e mai ales sudul României. Mai întâi, senatorul Liviu Voiculescu, și-a dat demisia de la șefia PNL Olt, fiind în scandal cu o altă grupare politică locală: adică prefectul di Mezzo și deputatul Gigel Știrbu. Acum, șefia este asigurată de Știrbu, care oricum era vicepreședinte la nivel național.

La începutul săptămânii, șeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, și-a dat și el demisia. În cazul acestuia urmează să înceapă desfășurarea unui proces la ÎCCJ, într-un dosar în care e acuzat de concursuri aranjate. Anterior, filiala a fost în plin scandal între Pîrvulescu și vicepreședintele liberal de la CJ, Adrian Florescu.

Și la Gorj e scandal, unde senatorul Ion Iordache nu e văzut ca un om care să poată gestiona situația. Iordache a primit filiala, după ce Dan Vîlceanu a fost îndepărtat.

Primarii trec la PSD

În plan local, liberalii pierd tot mai mulți primari inclusiv în orașe. Marcel Romanescu a anunțat că la Târgu Jiu nu mai candidează de la PNL, ci de la PSD, o grea lovitură, în condițiile în care liberalii veniseră la putere după 17 ani de PSD.

 Voloșevici, primar în funcție la Ploiești, a anunțat și el că nu mai candidează din partea PNL, ci a PSD. La Bârlad (Vaslui), edilul de acolo, nu mai candidează de la PNL, ci de la PSD. Și primarul din Alba Iulia, acum USR-ist, dar cu care aproape bătuseră palma liberalii, fiind un județ controlat de PNL, s-a fotografiat cu Marcel Ciolacu și e considerat opțiune a PSD pentru alegerile locale. .

La nivel de comune,  socoteala cu greu mai poate fi ținută. Doar în județul Gorj, unde plecările de la un partid la altul au devenit o obișnuință, trei primari PNL – din Novaci, Dragotești și Arcani – au trecut săptămână trecută la PSD. (adevarul.ro)

Articolul precedentPoliția Română în dialog cu susținătorii teroriștilor Hamas. Cei mai mulți susțin că li s-a spus doar „să respectați legea”
Articolul următorCiolacu: Pensiile vor crește de două ori anul viitor