Noul guvern al Suediei a numit marţi o tânără de 26 de ani în funcţia de ministru al Climei şi Mediului, fiind cea mai tânără persoană care conduce un minister.

Romina Pourmokhtari, în vârstă de 26 de ani, a fost până acum şefa aripii de tineret a Partidului Liberal şi nu era cunoscută să aibă ca profil politic clima.

Tânărul ministru a fost în trecut un critic deschis al demersului lui Ulf Kristersson de a-şi alinia mai strâns partidul cu Democraţii Suedezi (SD).

Născută într-o familie de origine iraniană în suburbiile Stockholmului, tânăra, care a primit portofoliul pentru climă şi mediu, a bătut recordul anterior de 27 de ani pentru cel mai tânăr ministru.

Guvernul de coaliţie din Suedia a fost anunţat vineri, după ce Kristersson a încheiat un acord cu partenerii săi şi cu partidul naţionalist şi anti-imigraţie SD, care s-a angajat să susţină guvernul în schimbul unor angajamente politice, în special în materie de imigraţie şi criminalitate. (sursa)

Articolul precedentMinistrul Boloș: Marcel Ciolacu a spus adevărul. Corespondența cu Comisia Europeană legată de PNRR este secret de serviciu!
Articolul următorCa să-și păstreze profitul în Siria, producătorul de ciment francez Lafarge a dat mită către ISIS chiar când teroriștii executau oameni