Deputatul PSD Alexandru Rafila a subliniat că noile restricții, anunțate marți de președintele Klaus Iohannis, „nu pot fi acceptate de populație dacă vor fi recomandate exact de persoanele care ne-au adus în această fundătură”.

„Senzația pe care o am în această perioadă e că se încearcă evitarea unor măsuri care să fie impopulare. Cred că ar trebui de fapt ca de data aceasta zona politică să facă un pas în spate, din punctul meu de vedere, și să lase specialiștii în sănătate publică să hotărască modul în care trebuie abordată în această perioadă pandemia pentru că, s-a văzut, abordarea politicienilor a eșuat lamentabil și acum chiar domnul Președinte recunoaște că am pierdut pe toate planurile.

Din punctul meu de vedere, planul cel mai grav în acest moment este legat de pierderea de vieți, care este incredibil de probabil că a fost și va fi fără precedent în istoria România pentru multă vreme de acum încolo”, a declarat Alexandru Rafila, la B1 TV.

Potrivit lui Rafila, România nu poate adopta „soluții diferite de cele pe care le-au adoptat celelalte țări și care au avut rezultate”.

„Sigur, eu nu sunt neapărat un partizan al lockdown-ului, dar situația în care s-a ajuns în momentul de față necesită măsuri excepționale. Mai este o măsură excepțională și aș face un apel chiar și către domnul Președinte, mai ales că dânsul a spus că lucrurile n-au fost făcute așa cum trebuie și a ajuns abia acum la această concluzie, cred că trebuie o asumare publică a acestui lucru de către cei care ne-au adus aici.

Pentru că măsurile la care ne referim și pe care le discutăm acum trebuie să fie acceptate de populație, ele nu pot fi acceptate de populație dacă vor fi recomandate exact de aceleași persoane care ne-au adus în această fundătură”, a mai declarat Alexandru Rafila. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.