“Dacă nu schimbăm filtrul de polen, în afară de faptul că aerul nu va fi bun, nu va fi suficient, în caz de ploaie sau frig, geamurile maşinii vor fi aburite. 

De asemenea, dacă nu am geamurile bine curăţate, mai ales iarna, riscul este să nu am vizibilitate, să nu văd un pieton sau o altă maşină care nu îmi dă prioritate. Dacă nu folosim lichidul de parbriz de vară sau de iarnă la ştergătoare atunci când trebuie, iar nu e bine. Acum suntem în perioada de primăvară, să spunem, dar încă folosim lichid de iarnă. Dacă nu plouă, nu îl folosim. Mai avem şi prin portbagaj ceva lichid într-un bidonaş, îl punem şi pe ăla, şi ne trezim că ajungem la final de aprilie, început de mai, când sunt multe insecte, că dăm cu lichid de parbriz şi geamul nu se curăţă. De ce? Pentru că lichidul de iarnă nu dizolvă insectele. 

Şi atunci ne enervăm, nu avem vizibilitate, se face acea clisă pe geam. Cu cât consumăm mai mult lichid, cu atât se întinde mai mult acea clisă. Şi dintr-o tensiune din asta ajungem să facem accident. Sunt lucruri banale, simple. 

Corect ar fi să scoatem lichidul de iarnă când se încălzeşte, şi să punem lichidul de vară. Dar nu facem asta, fie pentru că nu ştim, fie pentru că nu suntem atenţi!”, a declarat Titi Aur la DC NEWS. 

La cât timp trebuie schimbat lichidul de frână 

“Lichidul de frână trebuie să stea maximum doi ani. Lichidul mai performant poate sta şi trei ani, dar nu mai mult. Dacă eu am maşina de opt ani şi nu am schimbat niciodată lichidul de frână, nu pot avea pretenţia să am aceeaşi eficienţă la o frânare la limită”, a mai punctat specialistul. (sursa)

Articolul precedentCum va fi vremea de Florii și de Paști: Temperaturile anunțate de meteorologi
Articolul următorUcigașul mut: Suntem aproape de un vaccin pentru bolile cardiovasculare