Vremea urmează să se încălzească treptat și să revină la normele perioadei, după câteva zile de iarnă.

Joi, 6 aprilie, precipitațiile sub formă de ninsoare au persistat în zona Moldovei, unde s-a depus strat consistent de zăpadă chiar și de 30 de centimetri.

Pe parcursul zilei de vineri, 7 aprilie, mai sunt așteptate ninsori doar în partea central nord-vestică a țării.

“În zonele care sunt deja afectată de zăpadă, vom avea parte de precipitații lichide deoarece pătrunde o masă de aer cald. Codul galben își menține valabilitatea până astăzi la ora 12. Precipitațiile vor continuă, ninsorile vor fi prezente mai ales în partea de nord-vest.

Atât în orele următoare cât și pe parcusul zilei vor fi depuneri de polei, deja existente în Neamț, Botoșani și județul Iași, deoarece precipitațiile au devenit lichide și temperaturile sunt negative”, a declarat la Realitatea PLUS Oana Pădurar, meteorolog de serviciu ANM.

Vremea se va încălzi, va pătrunde un aer cald în zona țării noastre și doar în zonele montane vor mai fi precipitații mixte.

De Florii vom avea maxime între 8 și 16 grade, iar de Paște temperaturile ar urma să depășească 20 de grade.

Începând de sâmbătă, 8 aprilie, treptat, ne vom apropia de normele perioadei, iar în duminica Floriilor temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

“Tendința e de încălzire, pe măsură ce ne apropiem de sărbătoarea Paștelui temperaturile tind să atingă 20 de grade și chiar peste”, a adăugat Oana Pădurar, meteorolog de serviciu ANM. (ziare)

Articolul precedentFlorian Bodog: Grandomanie penelistă pe bani publici la Oradea
Articolul următorNu folosi lichid de parbriz de iarnă când se încălzeşte afară. Titi Aur: Nu faci decât să te enervezi, apare acea clisă pe parbriz. Aşa se produc accidentele (VIDEO)