CEO Moderna, despre probabilitatea unei doze suplimentare: ”Credem că vor fi necesare doze de rapel.”

Stéphane Bancel, directorul general Moderna, a declarat că oamenii vor avea nevoie, probabil, de al doilea rapel al vaccinului. Moderna a anunţat că o variantă îmbunătăţită a vaccinului său a generat un răspuns imun promiţător împotriva variantelor B.1.351 şi P.1. Vaccinul anti-Covid-19 de la Moderna a generat vânzări de 1,7 miliarde de dolari, potrivit raportului de venituri al companiei.

Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, a declarat joi că se aşteaptă să apară mai multe variante Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă şi iarnă , relatează CNBC.

Bancel a declarat că oamenii vor avea nevoie, probabil, de al doilea rapel al vaccinului Moderna cu două doze, pe măsură ce virusul va circula la nivel global.

‘Noi variante de îngrijorare continuă să apară în întreaga lume. Şi credem că în următoarele şase luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în anotimpurile de toamnă şi iarnă, am putea vedea mai multe variante de îngrijorare. Credem că vor fi necesare doze de rapel, deoarece credem că virusul nu va dispărea”, a spus acesta.

O variantă îmbunătăţită ar putea fi eficientă împotriva noilor tulpini

Declaraţiile lui Bancel vin la o zi după ce Moderna a anunţat că o variantă îmbunătăţită a vaccinului său a generat un răspuns imun promiţător împotriva variantelor B.1.351 şi P.1, identificate pentru prima dată în Africa de Sud şi, respectiv, în Brazilia. De atunci, variantele s-au răspândit în alte ţări, inclusiv în S.U.A. Datele sunt preliminare şi nu au fost încă examinate de colegi.

Vaccinul Moderna necesită două doze administrate la patru săptămâni. La fel ca Pfizer şi Johnson & Johnson, serul este extrem de eficient împotriva Covid, deşi directorii şi oficialii companiei spun acum că se aşteaptă ca protecţie puternică să scadă în timp. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.