Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Numirea a venit ca un șoc pentru clasa politică, iar aceasta ar putea avea implicații majore și în ceea ce privește agricultura românească.

Inginer horticultor de profesie, Dacian Cioloș a ocupat de-a lungul timpului mai multe posturi cu influență în agricultura românească și europeană. În 2005 a devenit consilier al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, urmând ca în 2007 să fie desemnat în funcția de ministru al Agriculturii, pe care a ocupat-o până la demisia cabinetului din noiembrie 2008.

La nivel european, Cioloș a ocupat funcția de Comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în perioada 2010-2014.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a adus în discuție desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru, invitându-i pe invitați să comenteze pe marginea posibilelor ramificații ale acestei numiri pentru agricultura autohtonă. Iată de a avut de spus deputatul PNL Emil Dumitru:

”Spuneați de domnul prim-ministru desemnat. Dânsul a fost consilier, subsecretar de stat, ministru, comisar european, prim-ministru, președintele grupului Renew din Parlamentul European, deci are un background foarte bun. Dar pe reforma Cioloș, pe PAC, putem să ne uităm că România, din perspectiva beneficiilor, a cam pierdut niște lucruri. Spre exemplu, la suprafața eligibilă la plată n-a mai fost luat în considerare anul de cerere anterior, a fost luată o suprafață eligibilă mult mai mică”, a precizat Emil Dumitru în direct la AGRO TV. (agro-tv.ro)

Articolul precedentAvertisment de securitate din partea Google pentru cei 2 miliarde de utilizatori Chrome
Articolul următorRomânia cere din nou ajutor internațional pentru medicamente și concentratoare de oxigen