PSD rămâne pe primul loc în opțiunile electorale ale românilor, potrivit unui sondaj CURS. Social-democrații ar obţine 35% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. PNL ar obține 23% din voturi, în creștere față de lunile anterioare. AUR, în schimb, a ajuns aproape la jumătate față de ianuarie, cu 12%.

Urmează USR, care ar obține 11%, din voturi dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri, și UDMR, cu 5%.

Românii chestionați spun că au o părere mai bună despre actuala alianță aflată la guvernare, PSD-PNL, față de alianța PNL-USR.

Astfel, 6% spun că alianța PSD-PNL este „foarte utilă” și 38% spun că este utilă. În schimb, doar 4% au spus că alianța PNL-USR a fost „foarte utilă” și 19% că a fost „utilă”.

Românii au cea mai mare încredere în biserică (67%) și armată (64).

La polul opus sunt politicienii, cu un coeficient de încredere de 10%, și Parlamentul, cu 16%.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie – 11 aprilie, la comanda PNL, pe un eşantion de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare este de +/-1,9%. (sursa)

Articolul precedentMinisterul Agriculturii lansează rachetele antigrindină! Din păcate, nu și în Bihor
Articolul următorConcediul pentru îngrijirea bolnavilor de cancer va fi acordat salariaților care au lucrat cel puțin jumătate de an în ultimele 12 luni