Rata anuală a va urma o traiectorie continuu descendentă, iar BNR are în vedere reduceri de dobândă în perspectivă, însă se impune o perioadă de aşteptare de cel puţin două luni după creşterea inflaţiei din ianuarie, pentru a lua o decizie în acest sens.

“Credem în această traiectorie, inflaţia se duce în jos. Dar ne mai trebuie cel puţin 2 luni, cred eu de scădere a preţurilor de consum ca să luăm o decizie”, a spus astăzi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Rata anuală a inflaţiei a urcat în ianuarie 2024 la 7,4% după ce scăzuse la finalul anului 2023 la 6,6%, potrivit datelor de la Insitutul de Statistică.

BNR a ajustat prognoza de inflaţie pentru finalul anului 2024 la 4,7%, de la 4,8% anterior, în timp ce pentru anul 2025 banca centrală vede o inflaţie de 3,5%. (ZF.ro)

Articolul precedentCiolacu la Roma: Guvernul va contribui la restaurarea statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian
Articolul următorRomânia, printre cele cinci țări din Europa care nu au vecini mai bogați ca ele. De asemenea, pentru două țări suntem cel mai bogat vecin