Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, în întrevederea cu primarul oraşului Roma, Roberto Gualtieri, disponibilitatea Guvernului român de a contribui financiar la restaurarea statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian.

„Evocând, totodată, încărcătura simbolică pe care o au unele dintre monumentele din centrul Romei, premierul Marcel Ciolacu a exprimat disponibilitatea Guvernului român de a contribui financiar la restaurarea statuii Sfântului Petru de pe Columna lui Traian, monument emblematic care ilustrează legăturile istorice profunde dintre România şi Italia”, informează un comunicat de presă transmis de către Guvern.

De asemenea, în cadrul discuţiilor cu primarul Gualtieri, premierul Ciolacu a evidenţiat că “românii reprezintă cea mai numeroasă comunitate de străini din Italia, sunt cetăţeni europeni, bine integraţi, care îşi doresc păstrarea legăturii spirituale cu ţara de origine”, iar una dintre aşteptările lor este de a avea propria catedrală ortodoxă la Roma.

“În cadrul discuţiilor, premierul a subliniat evoluţia ascendentă a relaţiei româno-italiene din ultimul an, precum şi excelenta integrare a comunităţii româneşti din Italia, facilitată şi de eforturile autorităţilor italiene. În discuţia purtată cu edilul Capitalei italiene, şeful Executivului român i-a transmis acestuia şi câteva dintre aşteptările comunităţii româneşti din Italia, inclusiv aceea de a avea propria catedrală ortodoxă la Roma”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Premierul Marcel Ciolacu a început miercuri o vizită de lucru de două zile în Republica Italiană, unde va participa la cea de-a treia şedinţă comună a Guvernelor României şi Italiei, organizată la 13 ani după precedentul summit interguvernamental. (sursa)

Articolul precedentAlex Velea, despre crima care a avut loc după concertul său, într-o clădire anexă a hotelului respectiv
Articolul următorIsărescu, guvernatorul BNR: Rata anuală a inflaţiei va urma o traiectorie continuu descendentă!