Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS arată o percepţie negativă a românilor cu privire la Guvernul Orban. Românii nu au încredere în capacitatea PNL de a gestiona situaţia economică. Mai mult, aceştia şi-au pierdut încrederea şi în bunele intenţii ale liberalilor.

Potrivit cercetării sociologice, 68% dintre români consideră că amenzile din starea de urgenţă au fost abuzive, iar 66% consideră că decizia CCR de a le declara neconstituţionale a fost corectă.

Deşi majoritatea românilor cred că Parlamentul a procedat corect când a prelungit starea de urgenţă şi când a încuviinţat starea de alertă, aceştia nu văd cu ochi buni măsurile luate în baza acestor stări execepţionale şi consecinţele acestor decizii.

Adevărata problemă a PNL este că majoriatea românilor (55%) consideră că partidul nu are oameni pregătiţi să gestioneze criza economică. Mai mult, românii cred că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face achiziţii netransparente (53%) şi că Iohannis şi PNL întreţin intenţionat panica (48%). O adevărată surpriză este faptul că mai mulţi români cred că Guvernul Orban este mai corupt decât guvernele PSD decât cei care cred contrariul. (sursa)

Articolul precedentHoții au spart zeci de birouri la Parlamentul European. ”Este un scandal uriaș”
Articolul următorOradea în 2020. La câteva sute de metri de Primărie, ruină și scandal