Cel puțin 50 de europarlamentari au rămas fără laptopuri, tablete și alte obiecte de valoare. Birourile lor de la sediul instituției, din Bruxelles, au fost sparte, scrie Politico.eu.

Hoții au răscolit prin documente și au forțat sertarele pe care le-au găsit închise. ”Este un scandal uriaș. Nu știu de ce toată lumea tace”, a spus europarlamentarul german Nico Semsrott.

Acesta susține că numărul victimelor este ”între 40 și 100”. Nemulțumit de securitatea din Parlamentul European, Semsrott a lipit mesaje în care le cere hoților să nu îi fure lucrurile importante și îi roagă să poarte mănuși.

În martie, președintele David Sassoli a introdus măsuri stricte de acces, din cauza pandemiei de coronavirus, iar parlamentarii europeni au fost îndemnați să lucreze de la birourile din țările lor. 

Parlamentul European a rămas aproape gol până în luna mai. Un purtător de cuvânt a anunțat că primele informații despre spargeri au apărut în aprilie, iar de atunci a fost mărit numărul agenților.

În 2020, bugetul estimat pentru securitate este de peste 23 de milioane de euro, mai scrie Politico.eu. (sursa)


Articolul precedentIoan Mang: Prin CJ Bihor am depus deja proiectele de dezvoltare a infrastructurii pentru încă 91 de milioane de euro!
Articolul următorSONDAJ – Dezastru pentru Guvernul Orban: Românii îl consideră mai corupt decât guvernele anterioare şi incapabil să gestioneze economia. Deciziile CCR, apreciate