Scandalul „Dieselgate” nu a fost încă uitat, dar acum revine puternic în actualitate după ce autoritățile din Coreea de Sud au penalizat Audi, BMW, Mercedes-Benz și Volkswagen sub acuzația de manipulare a cifrelor legate de emisiile vehiculelor diesel.

Potrivit motor1.uol.com.br, autoritățile sud-coreene au susținut că manipularea cifrelor respective „a redus concurența și a restrâns opțiunile consumatorilor”. Concret, Audi, BMW, Mercedes-Benz și Volkswagen s-ar fi înțeles să manipuleze datele de emisii ale motoarelor lor diesel folosind software-ul mașinilor. În total, amenzile aplicate se ridică la 33,5 milioane USD, Mercedes-Benz plătind cea mai mare amendă. Deși parte a înțelegerii, compania VW nu a fost amendată pentru că modelele cu software ilegal nu au fost comercializate în Coreea de Sud.

Este a doua oară când producătorul Mercedes-Benz este amendat în Coreea de Sud. În 2022, compania a fost, de asemenea, penalizată pentru publicitate falsă legată de cifrele de emisii pentru vehiculele sale de pasageri cu motoare diesel comercializate pe piața sud-coreeană.

Reamintim că, în 2015, producătorul Volkswagen a fost acuzat în SUA că a instalat un software ilegal în mașinile diesel care i-a permis să eludeze testele de emisii. Au urmat investigațiile autorităților europene de reglementare, compania a încercat să acopere scandalul, dar în final directorii vinovați au fost concediați, iar Grupul Volkswagen a fost forțat să plătească în jur de 30 de miliarde de dolari în amenzi și daune. (sursa)

Articolul precedentOrele de linişte la bloc în 2023. Care sunt şi ce se întâmplă dacă nu le respecţi
Articolul următorRomânia a devenit liderul furnizorilor de combustibil către Ucraina!…