Premierul desemnat, Dacian Cioloş, depune astăzi la Parlament lista de miniştri și programul de guvernare.

Duminică, Biroul Naţional al USR a agreat lista de miniştri şi forma finală a programului de guvernare.

Noul Cabinet include şase miniştri care au făcut parte şi din Guvernul Cîţu. În ceea ce priveşte programul de guvernare, USR susţine că Guvernul „va trebui să repună politica publică pe baze ştiinţifice şi raţionale şi să aibă curajul de a sancţiona refuzul de vaccinare şi de a lua toate măsurile ca cei vaccinaţi să revină la o stare normală a lucrurilor”.

De asemenea, propune patru măsuri „urgente” pentru rezolvarea crizei preţurilor la energie, printre care scăderea TVA, subvenţii pentru CET-uri şi credit fiscal pentru întreprinderi. Programul de guvernare al USR reia principalele promisiuni din campania electorală: alegerea primarilor în două tururi şi desfiinţarea pensiilor speciale.

USR vrea şi ca fondurile publice pentru culte să fie alocate după proceduri identice celor utilizate în acordarea de fonduri europene şi susţine audit pentru PNDL 1, PNDL 2, investiţiile realizate în ultimii nouă ani prin Compania Naţională de Investiţii şi cheltuirea fondurilor ANL în perioada 2013-2021. (sursa)

Articolul precedentPreședintele Colegiului Medicilor: O delegație a OMS vine în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce avem o vaccinare așa de redusă
Articolul următorViktor Orban către maghiari: ”Nu veţi putea evita valul patru al epidemiei. În România situaţia este de-a dreptul tragică.” Fabrică de vaccinuri la Debrecen