Premierul Viktor Orbán le atrage atenţia cetăţenilor din Ungaria că nu au cum să scape de valul 4 al pandemiei, însă se lucrează şi la o soluţie la nivelul ţării: un vaccin dezvoltat chiar în ţara vecină, notează jurnaliştii de la Népszava.

„Al patrulea val al epidemiei cu noul coronavirus înconjoară încet Ungaria, iar în România situaţia este de-a dreptul tragică, spitalele sunt pline şi de aceea la solicitarea lor vom prelua 50 de pacienţi. Problema este că acolo rata de vaccinare este de 29%, iar la noi este de 59%”, a subliniat vineri în cadrul unei emisiuni difuzate de Radio Kossuth din Budapesta premierul Viktor Orbán, referindu-se la actuala situaţie epidemiologică.

„Nu veţi putea evita valul patru al epidemiei”. A treia doză, „o poliță de asigurare de viață”

În interviul obișnuit de vineri dimineață, premierul s-a lăudat că „în urmă cu un an am avut de trei ori mai multe cazuri de infectare şi de două ori mai mulţi au fost internaţi în spitale ca acum, ceea ce înseamnă că vaccinul funcţionează”.

Viktor Orbán chiar a atenţionat pe oameni: „Nu veţi putea evita valul patru al epidemiei, ba mai mult, varianta Delta este mult mai agresivă şi provoacă o boală mult mai gravă şi mai periculoasă. La sfârşitul acestei săptămâni mă voi vaccina şi eu cu a treia doză de vaccin, deoarece acesta este echivalent cu o poliță de asigurare de viață”, potrivit nepszava.hu.

După ce Academia Ungară a atras atenţia zilele trecute asupra importanţei purtării măştilor de protecţie, premierul a afirmat: „Este bine să avem o mască de protecţie în buzunar, şi eu am asupra mea tot timpul, dar nu ne protejează suficient, doar vaccinul ne protejează”.

Viktor Orbán a mai precizat: În această vară Guvernul s-a pregătit şi are de toate: vaccinuri, aparate de ventilaţie, medici, asistenţi medicali, şi poate fi îngrijită toată lumea.

Vaccin creat la Budapesta: „Dezvoltarea vaccinului începe să se concretizeze, mergem spre direcţia bună”

Referitor la faptul că Péter Szijjártó a afirmat de multe ori că vaccinul rusesc Sputnik va fi fabricat în Ungaria, premierul a menţionat: „Deși este bine ca până la terminarea fabricii de vaccinuri din Debrecen să încheiem contracte pentru asigurarea vaccinurilor, vaccinul ungar este mult mai important.

Ca să mă inspir din fotbal: Nu îmi place să strig rezultatul unui meci înainte de finalul competiţiei, însă există şi o competiţie ştiinţifică, şi anume că şi noi, ungurii, am început să dezvoltăm un vaccin şi stăm bine, adică de ce nu ar putea să fie cel puţin la fel de bun decât celelalte sau chiar mai bun. Dezvoltarea vaccinului începe să se concretizeze, mergem spre direcţia bună”. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.