O știre semnificativă a trecut aproape neobservată în tumultul zilelor trecute. Şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a recunoscut că structura pe care o conduce nu a avut la dispoziţie fonduri pentru organizarea unei campanii de informare privind vaccinarea.

Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ul, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare. Obiectivul campaniei de comunicare şi de informare pe care noi l-am avut încă de la început, din noiembrie, a fost de promovare a încrederii populaţiei în ştiinţă şi în sistemul medical, în medici, tocmai pentru că pandemia este o problemă medicală”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă

Așadar, mega-structura militarizată care are drept obiectiv organizarea și susținerea vaccinării în România, nu a primit de la Guvernul Cîțu NICI UN LEU pentru realizarea misiunii sale, o misiune atât de importantă atât pentru oameni, cât și pentru țară! Nimic! Zero!

Incredibil, nu-i așa? Aș spune mai degrabă “normal” pentru statul eșuat al lui Iohannis și Cîțu.

Pe urmă tot Iohannis și Cîțu se plâng că oamenii sunt ignoranți, analfabeți și nu vor să se vaccineze, iar campania a ajuns un eșec major. La ce buget de comunicare i-au alocat, nici nu e de mirare.

Dacă Gheorghiţă și „cel puțin” CNCAV-ul nu au primit bani să promoveze vaccinarea, întrebarea este unde s-au dus banii? Că de cheltuit s-au cheltuit…

PS România a devenit un exemplu negativ la nivel internațional din cauza managementului defectuos al crizei sanitare, astfel că Organizația Mondială a Sănătății (WHO) va trimite o delegație în țara noastră pentru a înțelege de ce o țară cu acces la toate vaccinurile anti-Covid are o rată atât de scăzută de imunizare. (printreranduri.net)

Articolul precedentViktor Orban către maghiari: ”Nu veţi putea evita valul patru al epidemiei. În România situaţia este de-a dreptul tragică.” Fabrică de vaccinuri la Debrecen
Articolul următorCioloș, înregistrare din ședința USR: „Eu nu o să intru în Guvern (…) De fapt, o să fiu, pentru că sunt prim-ministru, am uitat”