Reprezentanții PSD au transmis mai multe mesaje publice despre criza din interiorul alianței de guvernare. USR PLUS este tot mai penibil, nu s-au înțeles pe bani și funcții, bateți câmpii, sunt mesajele social democraților care au anunțat că vor susține orice moțiune de cenzură, potrivit Mediafax.

Liderii PSD susțin că vor vota orice moțiune de cenzură care vizează Guvernul Cîțu.

„USR PLUS este tot mai penibil jucând în piesa «Adio, dar rămân cu tine»! Ar demite guvernul Cîțu, dar ar rămâne ei în Palatul Victoria. Domnilor de la USR PLUS, PSD vă transmite clar: votăm orice moțiune care are ca scop căderea guvernului Cîțu. Însă, mare atenție, și voi faceți parte din acest Guvern! Deci, voi votați?”, a scris deputatul PSD Marius Constantin Budăi.

Un mesaj asemănător a transmis și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu.

„Dan Barna, tot PSD e de vină? Pentru că voi nu v-ați înțeles pe bani și funcții? Sau asta e strategia voastră, să supărați atât de tare PSD astel încât să nu voteze? Vă dau o veste proastă! Puteți bate câmpii oricât, individual sau organizat, însă PSD va vota orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Ceea ce nu este valabil și pentru voi, nu?“, a spus Sorin Grindeanu.

PSD, AUR și USR PLUS au anunțat că pregătesc moțiuni de cenzură care vizează Guvernul Cîțu. (sursa)

Nu în ultimul rând, senatorul Stefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, i-a transmis un mesaj deputatului USR Ionuț Moșteanu – cel care anunțase parteneriatul USR-AUR:

„În atenția domnului Moșteanu de la USR:

1. Fără voturile PSD nu veți face nimic, veți rămâne și fără funcții și cu Cîțu în brațe. Sau asta vreți de fapt??!

2. Până acum, PSD a mai inițiat moțiuni împotriva Guvernului Cîțu, pe care le-am și votat. Voi l-ați apărat! Deci voi sunteți cei care trebuie să dovediți că vreți într-adevăr ca Guvernul Cîțu să plece, nu PSD!!

3. Să ne vedem cu bine la vot!” (sursa)

La rândul lor, deputatul Ioan Mang, președintele PSD Bihor și senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, au postat pe paginile lor de Facebook două mesaje dure, în care critică actuala guvernare, din care USR face parte, susțin votul pentru moțiunea împotriva guvernului, dar cer și întoarcerea de urgență la popor, prin alegeri anticipate.

Ioan Mang: Am ajuns la momentul la care Cîțu, un mitoman nesimțit și înfumurat până la cer, le spune românilor că a negocia cu PSD – cel mai votat partid de către români (!), înseamnă a negocia împotriva lor. Sper că românii aud.Așa cum sper că, totuși, celelalte partide se vor mobiliza și vom putea vota moțiunea împotriva lui Cîțu cât mai repede. Nu contează a cui moțiune! PSD a spus clar că va vota acea moțiune la care aderă și celelalte două partide. Dacă într-adevăr asta vor. Este vremea ca ele să facă în sfârșit ceea ce spun și este vremea să nu mai auzim de Cîțu ca premier. Iohannis se poate spăla pe cap cu el. Iar majoritatea românilor, din nou, trebuie să aibă ocazia să se exprime. La vot! Alegerile anticipate sunt singura soluție pentru a pune capăt acestei guvernări mincinoase și incompetente! (sursa)

Florian Bodog: Folosind propriile lor cuvinte, peneliștii și useriștii se bat pentru a fura mai mult și pentru a pune ghearele pe Justiție, probabil în speranța că își vor aranja niște dosare aflate în lucru… Dacă USR-PLUS și AUR vor cu adevărat ca acest guvern putred să cadă, eu și colegii mei vom vota ORICE moțiune care va duce la acest rezultat. Mai clar și mai direct de atât nu avem ce să spunem… Putem termina rapid acest scandal pe care peneliștii și useriștii, în goana după ciolan și cu un dezinteres cronic pentru buna guvernare, l-au declanșat. După care, în mod obligatoriu, trebuie să ne întoarcem la popor. E nevoie de alegeri anticipate. Urgent! (sursa)

Articolul precedentAlertă în Germania. 20 de afgani ”cunoscuţi serviciilor de securitate” se află printre evacuaţii de la Kabul
Articolul următorMAE: 45 de cetățeni afgani, evacuați sâmbătă din Afganistan. Ei vor ajunge în România