Ion Mihai Pacepa, fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) al României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu, ar fi decedat, la vârsta de 92 de ani, în SUA, unde ceruse azil politic în 1978.

Având diverse probleme de sănătate în ultimii ani, el se afla în spital, la terapie intensivă, fiind infectat cu COVID-19, relatează publicația americană wnd.com.

După ce a cerut azil politic în Statele Unite, Pacepa a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca “o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite”, Pacepa obținând și cetățenia americană.

Printre altele, în 1987, Pacepa a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief, prima carte occidentală care a dezvăluit viața de la curtea unui dictator comunist. Red Horizons a fost tradusă în românește ca: Orizonturi roșii: Cronicile unui spion comunist, republicată în 27 de țări.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/politic/ultima-ora-ion-mihai-pacepa-a-decedat-infectat-cu-covid-19979887

Articolul precedentDe ce avea Bolojan nevoie de prefect penelist?
Articolul următorPSD Bihor: Conducerea CJ Bihor induce în eroare opinia publică! Cazurile centurilor Beiuș și Aleșd