Într-un articol publicat săptămâna trecută, publicația de limbă maghiară transindex.ro oferă o explicație extrem de plauzibilă referitoare la adevăratele motive pentru care președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, avea mare nevoie să păstreze funcția de prefect în județ pentru un politruc PNL, în speță, favoritul său și actualul prefect, Dumitru Țiplea.

Astfel, conform unor conversații private dezvăluite de către deputatul UDMR Szabo Odon și citate de transindex.ro, Ilie Bolojan a afirmat, în repetate rânduri conform sursei, că are NEVOIE de un prefect penelist pentru că dorește să ia multe măsuri ce pot fi puse sub semnul întrebării, sau chiar la limita legalității – de al cărei control se ocupă INSTITUȚIA PREFECTULUI și că nu are vreme să aștepte schimbarea legilor la București. Bolojan nu dorește astfel ca prefectul să își facă datoria și să efectueze controlul de legalitate al actelor pe care le emite ca președinte al CJ Bihor.

Cu alte cuvinte, ca șef pe linie de partid, Bolojan dorește ca subalternul său politic, Țiplea, să închidă ochii la ilegalitățile posibile pe care se pregătește să le facă.

E bine și așa, nu?

sursa foto: agerpress.ro

Articolul precedentAvocat.net: Ghidul pensionarului pentru 2021: Care sunt cele mai importante aspecte de ştiut
Articolul următorIon Mihai Pacepa ar fi decedat, infectat cu COVID