Deputatul bihorean Ioan Mang a participat la începutul acestei săptămâni, in calitate de speaker, la Conferința de lansare a revistei ”Income Magazine”, ediția ianuarie 2024, cu tema ”Sectorul energetic în 2024”.

Conferința este organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, alături de revista ”Income Magazine” și continuă seria de evenimente “România Inteligentă”, platformă media marca Antena 3 CNN.


Am vorbit, scrie Ioan Mang într-o postare pe Facebook, despre importanța investițiilor în biomasă pentru asigurarea securității energetice în cadrul conferinței “Soluții pentru România: Energia” organizată Antena 3 împreuna cu Income Magazine.

În anii următori, vom avea nevoie de soluții alternative pentru că nu putem depinde doar de soare și vânt care produc energie intermitentă.

De asemenea, nu vom putea trece foarte ușor, din 2027, nici peste cei 700 MW, care nu vor fi produși de către reactorul nuclear numărul 1 de la Cernavodă care intra in revizie și reparații capitale până în 2032.

În aceste condiții, propun o legislație care să sprijine biomasa, mai ales că există și o directivă europeană care ne impune să folosim și biomasa, nu numai nouă, ci tuturor țărilor.

Biomasa, în anumite condiții și cu tehnologii elaborate chiar în România, poate fi considerată energie fără emisie de carbon, chiar energie verde – mai scrie deputatul bihorean. (sursa)

Articolul precedentSONDAJ – Intenţii de vot la europarlamentare / Cine este politicianul cu cea mai mare cotă de încredere
Articolul următorCod galben de vreme rea în aproape jumătate de țară. Se anunță vânt puternic în mai multe regiuni și ninsori și viscol la munte