Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru judeţe din Banat, sudul Crişanei şi al Transilvaniei şi viscol la munte, valabilă până joi seară. Vineri, vor fi intensificări ale vântului în Moldova, Dobrogea, sudul Transilvaniei şi sud-vestul Olteniei şi viscol în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului în Banat, sudul Crişanei şi al Transilvaniei, viscol la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri, valabilă joi, între orele 10.00 şi 22.00.

”În judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Braşov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă”, au transmis meteorologii.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Un alt Cod galben va fi în vigoare de joi, de la ora 22.00, până vineri, la aceeaşi oră, şi vizează intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia şi Dobrogea; viscol în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri.

Astfel, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei şi sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă. (sursa)

Articolul precedentIoan Mang: Propun o legislație care să sprijine energia verde din biomasa
Articolul următorMii de cazuri de gripă clinică în ultima săptămână. Județele cu cele mai multe îmbolnăviri. Cum stă Bihorul (GRAFIC)