Brigada londoneză de pompieri spune că a intervenit, marți, la 10 incendii în capitala Marii Britanii, în contextul temperaturilor foarte mari înregistrate aici, transmite Sky News.

Serviciul de pompieri a declarat „incident major”,  după „o creştere uriaşă” a numărului incendiilor în capitala britanică.

Circa o sută de pompieri cu mai multe autospeciale au intervenit marţi la cel puţin zece incendii care au izbucnit în Londra, Marea Britanie, în cea mai călduroasă zi din istoria Regatului.

Primarul Sadiq Khan a declarat că Brigada de pompieri din Londra (LFB) se află „sub o presiune imensă”, recomandând oamenilor să se adăpostească în siguranţă şi adăugând că situaţia este „critică”.

Pe lângă câteva incendii de vegetație și la clădiri anunțate anterior, pompierii se ocupă de flăcări „semnificative” în capitala britanică, mai multe autospeciale de intervenție fiind trimise la fiecare locație.

La o deflagrație care a izbucnit într-o zonă cu vegetație dintr-o suburbie a zonei metropolitane, Wennington, 15 echipaje de pompieri au fost trimise, care includ 100 de oameni.

Incendiul a pornit de la vegetație lângă o zonă rezidențială iar apoi s-a răspândit la anexe și case.

Fumul poate fi văzut cum se ridică deasupra Tamisei.

Cauza nu este încă cunoscută.

Oamenilor li se spune să-și închidă ușile și ferestrele și să fie atenți, notează Sky News.

Articolul precedentO nouă bârfă printre peneliștii bihoreni: Bolojan și Birta ar fi călătorit în America alături de consoarte! ”Doar au cu ce plăti. Sau am plătit noi?”
Articolul următorIoan Mang: Așteptăm de la ministrul Energiei să își canalizeze toate eforturile pentru a asigura umplerea depozitelor cu gaz!