Printre membrii PNL Bihor a apărut recent un nou zvon. Se pare că Ilie Bolojan și Florin Birta ar fi călătorit în America, în interes de serviciu, alături de soții.

Este vorba despre excursia din luna mai, când președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan și primarul Oradiei, Florin Birta, s-au aflat într-o vizită de lucru în America (sic!), cică pentru a aduce investitori. Suntem curioși cu ce companie aeriană au zburat, pentru că sublima AirOradea, sau AirBolojan, oricum se va numi, lipsește și acum, la fel ca și în mai, cu desăvârșire.

Toate bune și frumoase…, însă într-un interviu acordat ziarului Libertatea, Ilie Bolojan se plângea de faptul că el nu vorbește engleză, invocând acest fapt ca o frână pentru ambițiile sale la nivel național:

Cât despre poziții naționale, vă dau cu sinceritate un exemplu, pe care eu l-am resimțit. Pozițiile înalte presupun un nivel de limbă engleză, dacă nu de mai multe limbi străine, că altfel rămâi un însingurat, la acest nivel înalt. E în fișa postului. (sursa)

Modestia a durat puțin, astfel că, uitând de ambițiile naționale, Ilie Bolojan a trecut la nivel internațional! Nu știm dacă între timp a mai avansat cu limbile străine, probabil că nu, însă ne exprimăm speranța că americanii, cu chiu cu vai, cumva, nu l-au lăsat pe Bolojan însingurat

Ei bine, se pare că nu a fost așa și nici de prea multă engleză – pe care nu o vorbește, nu a avut nevoie, dat fiind că membri ai PNL Bihor susțin că atât Bolojan cât și Birta ar fi fost însoțiți în excursia americană de propriile consoarte.

‘Doar au cu ce plăti. Sau am plătit noi?” – spune sursa citată.

Aceasta face referire la faptul că Primarul Birta este pe locul doi PE ȚARĂ la bani dați partidelor, după fiica MILIARDARULUI Dan Voiculescu! Bolojan este pe locul cinci pe țară, cu toate partidele luate la un loc! 

Persoana citată sugerează însă că biletele pentru doamne (dacă zvonul se adeverește) ar fi fost plătite din alte surse, mai puțin personale… Poate ar fi nevoie de niște clarificări.

Nu știm dacă este așa, însă ce e sigur e că liderii peneliști chiar au bani, enorm de mulți, atât de mulți încât se bat cu miliardarii la donații făcute către partid.

Conform raportului privind finanțarea partidelor politice în anul 2021, publicat de ExpertForum, peneliștii bihoreni ocupă PATRU locuri în primii 20 de donatori PE ȚARĂ către partidele politice.

De altfel, primarul Oradiei, Birta Florin, se află pe locul doi, cu 110.000 de lei dați către PNL, imediat după fiica lui Dan Voiculescu, care a dat 111.000 lei către PPUSL! De remarcat că familia Voiculescu se află de ani de zile în topul celor mai bogate familii din România, cu o avere de zeci de milioane de euro, într-o estimare mai… modestă, în vreme ce Florin Birta nu a apărut până acum în astfel de topuri, el fiind toată viața angajat la STAT. Și totuși, e la concurență cu miliardarii la dat bani către partid. DE UNDE?

Șeful lui Birta, Ilie Bolojan, ocupă în același clasament locul 5 pe țară, cu 96.000 de lei dați către PNL. Tot în primii 20 de donatori către partide se mai află peneliștii Gheorghe Carp, cu 57.000 de lei și deputatul Vasile-Aurel Căuș, cu aceeași sumă. (sursa informații)

Articolul precedent”Ei sunt responsabili de gaura de 1 miliard de euro prin achiziția aberantă de vaccinuri!”
Articolul următorLondra în flăcări! Zece incendii au fost semnalat în capitala britanică | Mai multe case și o biserică, mistuite de foc în estul orașului (VIDEO)