Tocmai am votat Legea Pensiilor în plenul Camerei Deputaților prin care acestea se vor mări de două ori anul viitor – a scris deputatul bihorean Ioan Mang într-o postare publicată aseară pe Facebook.

4,8 milioane de români, scrie Ioan Mang, vor beneficia de această lege începând de la 1 ianuarie 2024 când pensiile vor crește cu 13,8%, dar și de la 1 septembrie când va fi o nouă creștere prin recalculare.

O precizare importantă trebuie făcută, mai scrie deputatul PSD: pensiile speciale nu cresc! Se merge doar pe contribuție, iar din partea specială va scădea în oglindă suma. (sursa)

Deputaţii au adoptat, luni, noua Lege a pensiilor publice, document aflat în procedură de urgenţă şi care a fost adoptat săptămâna trecută de către Senat. Proiectul va putea fi contestat timp de două zile la Curtea Constituțională, iar ulterior merge la promulgare.

Proiectul de lege privind pensiile publice a fost adoptat cu 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” și 15 abțineri.

Articolul precedentAeroportul Cluj ajunge pentru prima dată în istorie la 3 milioane de pasageri PE AN!
Articolul următorTemperaturi mai coborâte decât cele obişnuite pentru sfârşitul lunii noiembrie şi primele zece zile din decembrie, anunță meteorologii