Un studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Barcelona, a concluzionat că unele persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) au prezentat o serie de noi simptome asociate.

Studiul relevă că unii pacienți au prezentat o serie de simptome nazale înainte ca simptomele frecvente să înceapă să se manifeste, transmite BGR.com.

Concret, cercetătorii au constatat că simptome precum uscăciunea nazală pot fi, de fapt, un precursor pentru pacienții care își pierd capacitatea de gust și miros.

O listă cu cele mai frecvente simptome de infectare cu noul coronavirus ese disponibilă aici.

Cercetătorii au evaluat un grup de 35 de pacienți ce sufereau de COVID-19 și „un grup de control care s-a potrivit în funcție de sex și vârstă”.

Echipa de cercetare a folosit un “studiu transversal, retrospectiv” prin care simptomele au fost evaluate cu “răspunsuri de absență/prezență”. Peste 68% dintre pacienți au raportat cel puțin un simptom nazal după infectare.

În plus, 52% au raportat că au avut în mod constant o durere nazală puternică.

În paralel, un studiu recent, realizat de Northwestern Medicine, a constatat că 82% dintre pacienții cu COVID-19, care prezintă simptome suficient de severe pentru a fi spitalizați, experimentează, de asemenea, o serie de simptome neurologice la un moment dat în timpul bolii.

Lista simptomelor neurologice comune include pierderea memoriei, confuzie și incapacitatea de a se concentra pentru o perioadă prelungită de timp.

Până în prezent, la nivel mondial, peste 63.000.000 de oameni s-au infectat cu noul coronavirus, potrivit datelor actualizate în timp real de Worldometers. (stirileprotv.ro)

Articolul precedentÎn fața unei ierni grele și cu buzunarele mai goale, românii sunt avertizați: Să cheltuiască mai puțin, să își pună bani de rezervă!
Articolul următorPreotul Eugen Tănăsescu atrage atenția Guvernului: Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese economice