Conform Reuters, guvernul francez spune că Olanda a fost singura țară care a blocat, în cadrul unor discuții maraton noaptea trecută – organizate în sistem de videoconferință, o decizie a miniștrilor UE de finanțe privind mecanismul european de stabilitate. Acesta ar fi trebuit să ofere un răspuns financiar european unitar, pentru ajutorarea statelor cele mai afectate de coronavirus.

Bruno Le Maire, ministrul francez de finanțe a calificat atitudinea Olandei ca fiind o rușine în condițiile în care mii de europeni mor zilnic. Ar trebui să avem o înțelegere comună asupra gravității crizei și să decidem asupra unui răspuns puternic, împreună – a spus acesta.

Atitudinea Olandei este, cu siguranță, una extrem de ipocrită în condițiile în care țare care își permite acum să dea lecții moralizatoare privind finanțele altor țări este recunoscută, de aproape cincizeci de ani (!) ca un paradis fiscal notoriu, care facilitează pentru marile coroporații fuga de la plata taxelor și impozitelor acolo unde își realizează profitul, văduvind astfel bugetele unor state europene, inclusiv România, de miliarde de euro, dar câștigând ea însăși de pe urma acestor inginerii financiare.

DACĂ NU SE AJUNGE LA UN ACORD RAPID, STATELE UE AFLATE ÎN NEVOIE URGENTĂ DE FINANȚARE VOR FI OBLIGATE SĂ SE ÎMPRUMUTE DE PE PIAȚA LIBERĂ, MAI ALES DE LA BĂNCI – DESIGUR, DIN CARE MULTE AU SEDII ÎN… OLANDA!

Articolul precedentFlorian Bodog: am votat pentru un minim confort psihic oferit eroilor din linia întâi
Articolul următorRomânia ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă