Este pentru prima oară când un aeroport regional din România depășește pragul de 3 milioane de călători, într-un an calendaristic. Pasagerul cu numărul 3 milioane este programat să aterizeze vineri la Aeroportul Internațional Cluj, anunță Monitorul de Cluj.

În perioada ianuarie-septembrie, Aeroportul Cluj a înregistrat deja 2,5 milioane de pasageri, iar numărul poate să ajungă la 3,1 milioane de pasageri la finalul anului 2023, estimau reprezentanții instituției la finalul lunii octombrie.

„Aeroportul a avut o creștere importantă a traficului. Dacă în 1996 am avut 32.000 de pasageri, la două zboruri interne Cluj-București, am reușit să devenim un aeroport internațional-regional important pentru această parte a Europei. În 2019 am avut 2,9 milioane de pasageri. Din cauza crizei COVID-19, numărul a scăzut dramatic. 899 de mii. Ce este relevant este că, jumătate dintre cei 899.000 de pasageri au fost în primele trei luni – ianuarie, februarie, martie.

Aeroportul a făcut un efort extraordinar astfel încât să depășim această criză. Anul trecut am finalizat cu 2,6 milioane pasageri și în acest an vom depăși pentru prima dată 3,1 milioane pasageri. Suntem pe locul doi în România.

Traficul pe ianuarie-septembrie 2023: avem 2,5 milioane de pasageri. Din acest motiv considerăm că vom depăși 3 milioane de pasageri, având în vedere că mai avem cam trei luni. Deci ne așteptăm să facem cam 3,1-3,2 milioane de pasageri”, a explicat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj în luna octombrie. (sursa)

Articolul precedentOPINII. PNL-ul are mai mulți supraviețuitori din PCR decât orice alt partid din România!
Articolul următorIoan Mang: Pensiile speciale nu cresc!