Nicolae Furdui Iancu îl acuză pe Grigore Leșe de încercare de dezbinare a românilor chiar de Ziua Națională. „Pe Leșe nu-l acceptă nici maramureșenii lui”, spune și Veta Biriș.

Rapsodul Grigore Leşe, 69 de ani, a susținut, sâmbătă, la emisiunea „Insider politic”, de la Prima TV, că melodia „Aşa-i românul”, cântată cu precădere la manifestările de 1 Decembrie, provine, de fapt, din folclorul maghiar. Acesta a mai spus că interpreții români o cântă pentru că nu au știință, pentru că sunt oportuniști. 

Cea mai cunoscută interpretare a cântecului „Așa-i românul” îi aparține lui Nicolae Furdui Iancu. Contactat de Libertatea, cântărețul de muzică populară din Ardeal îi întreabă pe Grigore Leșe dacă s-a consultat și cu părintele melodiilor iubirii de țară, preotul Doru Gheaja, cel care a cântat prima dată „Așa-i românul”.

„Nu vreau să comentez declarațiile atotștiutorului Grigore Leșe pentru că sunt obișnuit cu ele. Vrea să epateze și uneori reușește… că tot vorbește el despre oportunism”, a afirmat Furdui Iancu. Acesta a adăugat că tocmai ce se întoarce de la Brașov, unde a susținut un spectacol de 1 Decembrie și pe scena căruia a cântat „Așa-i românul”. 

Veta Biriș: „Nu am nevoie de sfaturile lui Leșe”

Și un alt mare interpret de muzică populară reprezentativ din Ardeal a reacționat după afirmația făcută de Leșe. „Nu vreau să cânt ca Grigore Leșe așa cum nu am nevoie nici de sfaturile lui”, a declarat pentru Libertatea Veta Biriș.

Artista în vârstă de 74 de ani a precizat că interpretează melodia „Așa-i românul” de peste 56 de ani.

„Leșe spune că trebuie să cântăm doar hore, nu și doine. Dar îi spun că avem și jiana și învârtita…. Leșe poate să gândească cum vrea el. Nu merită să comentez nimic din ce spune. Nici măcar maramureșenii lui nu-l acceptă”, a adăugat cântăreața de muzică populară Veta Biriș.

Citeşte întreaga ştire: „Vrea să epateze”. Doi mari cântăreți de muzică populară reacționează după ce Grigore Leșe a spus că melodia „Așa-i românul” e din folclorul maghiar

Articolul precedentPSD se menține pe primul loc în intențiile de vot pentru parlamentare. Diferență foarte mică între PNL și AUR (sondaj)
Articolul următorProduse expirate la Târgul de Crăciun din Oradea!