Viziunea guvernării conduse de un premier social democrat, domnul Marcel Ciolacu, poate fi rezumată în două cuvinte: patriotism economic. Acest lucru înseamnă investiții și producție aici, în România și echilibrarea dependenței de bunurile din import.

Patriotismul economic nu înseamnă nicidecum izolare sau fantezii irealizabile de autosuficiență. Dimpotrivă! El înseamnă, înainte de orice, consolidarea și dezvoltarea producției românești tocmai pentru a deveni mai competitivi și mai profitabili în schimburile noastre internaționale.

Facem parte dintr-o piață unică, deschisă dar eminamente concurențială, în care fiecare țară încearcă să facă tot posibilul pentru a-și maximiza avantajele competitive. Asta face Germania, asta face Olanda, asta face orice țară responsabilă și de aceea avem nevoie de implementarea conceptului propus de PSD.

Patriotismul economic înseamnă, desigur, și lupta pentru a atrage mari investiții străine, dar el mai înseamnă ceva, iar PSD știe acest lucru și va lupta pentru el: consolidarea și dezvoltarea capitalului românesc, realizate obligatoriu în paralel cu îmbunătățirea condițiilor de muncă și creșterea veniturilor angajaților români.

Nu vom putea fi niciodată o societate justă, echilibrată, o țară din care nu se mai pleacă, decât dacă dezvoltarea companiilor se realizează în același ritm cu ridicarea nivelului de trai pentru toți angajații!

De aceea, susțin inițiativele lansate de Partidul Social Democrat în cadrul conceptului de patriotism economic și aștept cu toată energia viitoare proiecte pe care să le dezbatem în Comisia pentru industrie și servicii astfel încât, așa cum spuneam și așa cum ne dorim toți, antreprenorii români și angajații lor să devină mai competitivi și să trăiască mai bine și mai frumos aici, acasă.

Declarație politică, Camera Deputaților, 14.06.2023

Articolul precedentCoaliția Rogerius: NU plătiți facturile RER primite în iunie, decât după recalcularea acestora!
Articolul următorDe la cititori. Firmele de casă ale Primăriei nu trebuie să respecte Codul Rutier, doar noi ceilalți?