În atenția colegilor de la asociațiile de proprietari din Oradea: NU plătiți facturile RER primite în iunie, decât după recalcularea acestora!

Coaliția Rogerius a depus în această săptămână o sesizare Primăriei Oradea și RER Vest privind modul de calcul al tarifelor pentru deșeuri aferente lunii MAI 2023, iar din răspunsul primit reiese clar că acestea ne-au parvenit cu valoarea finală calculată greșit.

Practic, prestatorul a adăugat valoarea TVA-ului la suma de 21.12 lei, care trebuia să fie valoarea finală pentru tariful pe persoană (17,75 lei + 19% egal 21.12 lei). Considerăm că era de bun augur să se dea un comunicat de presă privind această eroare asta și din pricina de a menține măcar aparențele de “parteneri de afaceri” pe care un prestator ar trebui să le aibă față de clienți.

Reamintim că acest tarif a fost mărit în ideea scumpirii motorinei din primăvara anului trecut. Oare nu ar fi cazul ca distinșii consilieri locali să recalculeze acest tarif, dat fiind faptul ca prețul la pompă a scăzut de la 9 RON / Litru la 6,5 RON?!

Dar domnii Dragoș, viceprimarul și Florea, administratorul public de atunci s-au grăbit să negocieze “la sânge”, oare acum de ce nu se sesizează nimeni că este o situație favorabilă orădenilor și s-ar putea reduce din povara cheltuielilor?! Sau ar periclita profitul RER, ceea ce nu intra în fișa postului niciunui angajat la Primăriei și nici al vreunui consilier de la majoritatea PNL? (sursa)

Articolul precedentCod roșu de ploi torenţiale și cod portocaliu de furtuni cu grindină în mai multe județe. HARTA cu zonele vizate
Articolul următorIoan Mang: Nu vom putea fi niciodată o societate justă, echilibrată, o țară din care nu se mai pleacă, decât dacă dezvoltarea companiilor se realizează în același ritm cu ridicarea nivelului de trai pentru toți angajații!