În România, pe toată durata pandemiei, au existat îndoieli serioase privind onestitatea și corectitudinea cu care „autoritățile” au înțeles să comunice public datele și statisticile privind numărul de infectați, numărul de morți, etc., mai ales că de „comunicare” s-a ocupat un grup netransparent de politruci, reuniți sub titulatura pompoasă de Grupul de Conunicare Strategică – scrie printreranduri.net.

Ceea ce doar am bănuit, acum este dovedit prin metodologia oficială actualizată a statului român privind raportările deceselor „cauzate” de COVID-19, metodologie pregătită de Institutul Național de Sănătate Publică, o altă „autoritate” din România implicată în „războiului” împotriva noului coronavirus.

Din fragmentul de mai jos, merită reținute două propoziții cheie:

1. „Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli pre-existente (de ex. cancer, afecțiuni hematologice, etc.) și COVID-19 trebuie raportat ca și cauză a decesului, independent de condițiile medicale pre-existente care se suspectează că au favorizat evoluția severă a COVID-19.” Adică, mai pe românește, indiferent de ce boală gravă a suferit pacientul, dacă a ieșit testul pozitiv, înseamnă că a murit de COVID-19.

2. „COVID-19 trebuie menționat pe certificatul de deces drept cauză a decesului pentru toate persoanele decedate la care COVID-19 a cauzat sau se presupune că a cauzat sau a contribuit la deces”. „Specialiștii” nu au nevoie de dovezi care să îi încurce, e suficient să se bazeze pe presupuneri.

În concluzie, „autoritățile” când vor raporta decesele nu trebuie să ia în considerare antecedentele medicale și bolile de care au suferit pacienții, va fi suficient să își dea cu presupusul.

Atenție, feriți linia! Sosește și în România valul patru al pandemiei!

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentOrban despre folosirea resurselor GUVERNULUI în campania personală a lui Cîțu: Dacă e adevărat, trebuie să plece
Articolul următorFlorian Bodog susține convocarea urgentă a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil