Margaritis Schinas, vicepreședintele Comisiei Europene, caută sprijinul cântăreței americane Taylor Swift pentru a încuraja participarea tinerilor la scrutinul european din acest an, potrivit informațiilor publicate de Politico.

Turneul lui Taylor Swift urmează să ajungă în Europa, înaintea alegerilor din luna iunie, iar Schinas consideră că prezența sa ar putea fi un impuls semnificativ pentru mobilizarea tinerilor la vot.

“Avem nevoie de un apel special chiar din partea lui Taylor Swift. Nimeni nu poate mobiliza mai bine tinerii decât alți tineri”, a declarat Schinas în cadrul unei conferințe de presă miercuri. “Sper sincer că cineva din echipa ei de comunicare urmărește această conferință și să transmită cererea noastră către ea”, a adăugat el.

Taylor Swift a avut un rol activ în încurajarea înregistrării la vot în trecut. În septembrie anul trecut, artista a îndemnat cei 272 de milioane de urmăritori de pe Instagram să se înregistreze pentru vot, determinând o creștere semnificativă a înregistrărilor pe Vote.org, cu peste 35.000 în doar câteva ore, un salt de 23% față de anul precedent.

De-a lungul carierei sale muzicale extinse, Taylor Swift s-a implicat în diverse aspecte politice din America, generând controverse și suscitând interes pentru cauza civică.

Cu alegerile europene din iunie apropiindu-se, Schinas a subliniat că implicarea tinerilor europeni este “crucială” pentru sănătatea democrației. Acesta speră ca Swift să poată aduce un sprijin similar și în cadrul Uniunii Europene.

Taylor Swift, care va începe turneul său “Eras Tour” în primăvara anului 2024 – puțin înaintea alegerilor europene, va susține un concert la Paris pe 9 mai, marcând astfel “Ziua Europei”, a subliniat Schinas.

Taylor Swift, numită persoana anului 2023, de către revista Time

Taylor Swift a fost recunoscută drept personalitatea anului, de către revista Time, în urma unui turneu global remarcabil, care a transformat-o în cea mai ascultată artistă muzicală din lume, în 2023, scrie Reuters.

Potrivit anunțului revistei, Swift a primit acest premiu într-un an de vârf al celor aproape două decenii de carieră, fiind prima persoană din domeniul artistic distinsă pentru succesul său, cu acest titlu.

În vârstă de 33 de ani, artista și-a petrecut anul călătorind în întreaga lume cu turneul său “Eras Tour”, prezentând muzică din întreaga sa carieră, stabilind recorduri de vânzări de bilete și contribuind la economiile fiecărui oraș pe care l-a vizitat.

“Nu m-am simțit niciodată mai mândră, fericită, împlinită și liberă din punct de vedere creativ”, a declarat Swift pentru Time, revistă care a acordat acest premiu aproape fiecărui președinte al SUA începând cu înființarea sa, în 1927.

Turneul “Eras Tour”, care va continua în 2024 în Asia, Australia, Europa și SUA, este pe cale să devină cel mai profitabil turneu din istorie, conform Billboard. A generat aproximativ 900 de milioane de dolari în 2023 și aduce economiilor locale în jur de 14 milioane de dolari per spectacol, conform rapoartelor Billboard.

Cererea pentru turneul în stadioanele din SUA a crescut atât de mult anul trecut încât prețurile la revânzare au atins 28.000 de dolari/ per bilet, determinând procese și o anchetă federală privind modul în care au fost efectuate vânzările online. Turneul a generat, de asemenea, un film “Taylor Swift: The Eras Tour”, care a oferit un impuls binevenit cinematografelor care se confruntau cu un program de toamnă neinspirat. Existe chiar și o bandă desenată dedicată lui Swift.

Revista Forbes a numit-o pe Swift și cea de-a cincea cea mai puternică femeie din lume în această săptămână, în spatele unor influențe politice de top precum președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și vicepreședintele SUA Kamala Harris. Revista a raportat că turneul lui Swift a transformat-o în miliardară în octombrie. (sursa)

Articolul precedentANAF: Toți pașii necesari înscrierii în  Sistemul național RO e-Factura
Articolul următorIohannis refuză șefia NATO ca să conducă prima misiune turistică pe Marte