Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă averse torenţiale şi instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe județe, vineri, fiind emise avertizări cod galben, portocaliu și roșu.

O avertizare cod galben este în vigoare în intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 17 iunie, ora 12:00, fiind anunţată instabilitate atmosferică.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, precizează ANM.

O altă avertizare, cod portocaliu, este valabilă în intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 17 iunie, ora 12:00, fiind anunţată instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

„În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, informează ANM.

De asemenea, o altă avertizare, cod roșu, este valabilă în intervalul 16 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 12:00, fiind anunţate averse torențiale și abundente în Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara.

„În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp”, mai precizează ANM.

Sursa: ANM

Articolul precedentCâți bani a câștigat George Simion în urma nunții cu peste 10.000 de invitați. A dezvăluit suma în declarația de avere
Articolul următorCoaliția Rogerius: NU plătiți facturile RER primite în iunie, decât după recalcularea acestora!