Florin Cîțu a anunțat că Guvernul nu va plafona prețurile la energie.

El a recunoscut că statul nu are soluții pe termen scurt pentru a opri creșterea prețurilor și că nu se ia în calcul plafonarea tarifelor.

„Soluția nu poate să vină doar de la premier, trebuie să găsim soluțiile împreună. Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile. Asta ca să fie foarte clar… În același timp, problema noastră este că trebuie să și importăm energie și nu producem cât avem nevoie…

Trebuie să creștem capacitatea de producție, avem proiecte în derulare, este important pentru această Guvernare și îmi asum acest obiectiv de a atinge independența energetică a României. Bineînțeles că este un obiectiv pe termen mediu, dar trebuie să rezolvăm problema pe termen scurt, pentru iarnă”, a explicat, marți, prim-ministrul Florin Cîțu.

În ceea ce privește prețurile din iarna care se apropie, premierul a declarat că se analizează varianta compensării unei părți din factură și a avertizat companiile să nu crească în mod artificial prețurile.

Articolul precedentPeste 100.000 de tineri au părăsit anul trecut, sub guvernarea PNL, România. Aproape 200.000 de români au plecat
Articolul următorNu există șosele ale morții! Doar ȘOFERI ai morții.