Ion Cristoiu: Dacă ar fi să credem presei occidentale, miercuri, 16 februarie 2022, Rusia va invada Ucraina. Ora n-a fost dată, dar, dacă-i vorba de atacarea unei țări, cel mai eficient e atacul de la miezul nopții. Bănuind că invazia va declanșa un Război nuclear, ca orice Război nuclear, încheiat în cîteva ore, dacă nu mai puțin, tare ne bate gîndul că acesta e ultimul text pe care-l voi scrie și dumneavoastră îl veți citi. Miercuri dimineața, și eu, ca autor, și dumneavoastră, ca cititori, vom fi cenușă.

Pînă atunci să profităm de ziua care ne desparte de Apocalipsă și să încercăm a fi oameni normali, ieșiți din Pandemie cu facultățile intelectuale intacte, în timp ce ziariștii și politicienii occidentali , par a fi fost atinși de un virus al halucinațiilor. Ca oameni normali vom căuta să judecăm cu facultățile mintale intacte, Afacerea numită Criza Ucraina.

Dacă nu înșel, nu cred să mai fi fost în Istoria omenirii o situație grotescă precum cea poreclită Criza ucraineană. De vreun an, Rusia face manevre (pe teritoriul său național) la granița cu Ucraina. Moscova nu vrea ca Ucraina să fie admisă în NATO. De unde și pînă unde a scos Moscova informația că Ucraina nu numai că vrea, dar și că va fi admisă în NATO, rămîne un mister. Un mister la fel de mare ca și răspunsul la întrebarea De unde și pînă unde au scos SUA informația că Rusia va invada Ucraina dacă NATO nu declară în scris că nu va aviza pozitiv cererea Ucrainei de a intra în NATO. Nu exclud posibilitatea ca Rusia să dețină informații secrete despre un plan NATO de admitere a Ucrainei, urmînd ca după admitere Ucraina să atace Crimeea și, prin asta, NATO să intre în război cu Federația Rusă. Așa cum nu exclud ca SUA și NATO să aibă informații secrete că Rusia va invada Ucraina dacă negocierile cu Occidentul vor eșua.

Sigur e însă că, din punct de vedere oficial, Moscova n-a amenințat o clipă cu invadarea Ucrainei dacă NATO nu va declara în scris că nu va accepta cererea Ucrainei de admitere în Alianță. În absența unei declarații oficiale, mișcările de trupe ale Rusiei nu țin neapărat de o pregătire a invaziei. Pot ține de planuri mult mai sofisticate decît cel simplist, anacronic, de invadare a unei țări independente. Eu nu cred că Rusia va invada Ucraina. Nu numai pentru că atacarea unei țări independente ar aduce Rusiei antipatia întregii lumi, dar și pentru că din punct de vedere uman și material costurile ar fi mult mai mari decît cîștigurile. Cu toate acestea, țările occidentale, în frunte cu America, nu contenesc să tragă sirena lui Roaită a unui atac iminent. De regulă, în istorie, atacurile au fost făcute prin surprindere. N-am auzit, cel puțin eu, de atacuri pregătite timp de un an (Rusia a început să maseze trupe încă din martie 2021) și, mai ales, de atacuri despre care vorbește o lume întreagă. Atacuri pregătite timp îndelungat, cu acumulări greoaie de trupe au avut loc în Evul Mediu, cînd pentru a intra într-o cetate trebuia s-o asediezi ani întregi, cu grija de a nu fi opărit cu apă fiartă aruncată de pe ziduri de lelițe cu fusta-n brîu.

Aceasta ar fi o premieră mondială:
Ca o țară să atace altă țară după o pregătire de un an în văzul întregii lumi.

O altă premieră mondială constă într-o situație absurdă descinsă parcă din proza lui Hașek. Liderii occidentali susțin, 24 din 24 de ore, că o invazie e iminentă. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei se bat ca să meargă la Moscova, să stea de vorbă cu Vladimir Putin sau să întrețină cu el taifasuri telefonice. Sîmbătă, 12 februarie 2022, după celebra dezvăluire din Der Spiegel că Rusia va ataca Ucraina, miercuri, 16 februarie 2022, Emmanuel Macron și Joe Biden s-au precipitat să-l contacteze pe Vladimir Putin. Între cei doi occidentali s-a instituit și o întrecere care vorbește primul cu liderul de la Kremlin. Fiecare a vorbit cu Vladimir Putin aproape un ceas. Păi ce rost are să mai vorbești atîta cu Vladimir Putin, dacă știi că el oricum va ataca miercuri?

Deși Der Spiegel a scris că Guvernul Federal a fost informat de CIA asupra datei de miercuri, 16 februarie 2022, cancelarul Germaniei merge marți, 15 februarie 2022, la Moscova. Și culmea, Vladimir Putin îl primește, deși, dacă ar fi să credem Der Spiegel, marți, Putin va fi ocupat pînă peste cap cu ultimele pregătiri ale invaziei.

În Istoria omenirii, o țară amenințată cu invazia se pregătește de invazie și, mai ales, strigă în cele patru puncte cardinale, Săriți, ne invadează! Ucraina din ultima vreme n-a lăsat impresia că se pregătește de o invazie iminentă. N-a mobilizat, n-a săpat tranșee, n-a construit adăposturi antiatomice, n-a distribuit populației măști de gaze. Toți cei care se întorc de la Kiev – cu excepția ziariștilor occidentali – susțin că aici viața se desfășoară normal.

De regulă, cînd o țară vrea să invadeze o altă țară amănuntele privind acțiunea sînt ținute în mare secret. Cum Rusia e condusă cu o mînă de fier de Vladimir Putin, fără discuție data și felul atacului sînt în capul lui Vladimir Putin. Dacă am lua în serios campania dusă de marea presă occidentală, amănuntele invaziei și, mai ales, cele ale Planului post invazie – sînt la dispoziția tuturor agențiilor de spionaj din Occident, unele chiar pițifelnice.

În cazul unor războaie (invadarea Ucrainei înseamnă război) data și planurile de invazie sînt secretele pentru care se dau peste cap să le afle agențiile de spionaj. Data începerii unei invazii, de exemplu, poate fi obținută doar de o sursă adînc acoperită din anturajul lui Putin.

Admițînd că sursa ar pune mîna pe un asemenea secret, care agenție din lume ar livra-o imediat presei? E un adevăr elementar că informația – ultrasecretă – e pusă doar la dispoziția președintelui SUA, și atunci potrivit regulii numite Top Secret Eyes Only.

Își spune cuvîntul această regulă elementară mai întîi, pentru că a ști cînd și cum se va declanșa invazia fără ca țara invadatoare să știe că președintele altei țări a aflat e un uriaș avantaj strategic. De acea, informația că e știută informația secretă e ținută în cel mai mare secret. O asemenea informație nu se dă publicității și pentru că sursa adînc conspirată trebuie să rămînă la locul ei.

Dacă CIA ar fi obținut informația ultrasecretă despre data invaziei și ar fi dat-o publicității, sursa de la Kremlin ar fi fost în mare pericol. Pentru interesul geopolitic sursa trebuie să rămînă acolo unde e.

De ceva vreme însă, marea presă occidentală se întrece în a publica planurile de invazie, amănunte despre ce pregătește Moscova în secret. Citind această presă ai impresia că planurile de invazie circulă prin toată Moscova și se găsesc chiar la chioșcuri pe post de înghețată la cornet. Citindu-le, îți dai seama imediat că sînt născociri făcute în redacții. Și nici măcar născociri inteligente, menite a fi credibile, ci născociri primitive, tembele, produs al unor minți care put a clișee rămase de pe vremea Războiului rece.

Deși Rusia e prezentă ca deținînd armament ultramodern, tactici și strategii de ultimă oră (a se vedea Operațiunea forțelor speciale din Kazahstan), planurile și amănuntele născocite în redacții sugerează o Rusie rămasă militaricește la nivelul Armatei Otomane de la asediul Constantipolului…

Armata prezentată tot de presa occidentală ca fiind una dintre cele mai puternice din lume prin armament și tactici sofisticate (drone vînătoare de drone, avioane de luptă cu rachete care merg înapoi și nu înainte, rachete supersonice, manevre militare cu evitarea mijloacelor de comunicație electronică) apare în născocirile presei occidentale mai primitivă decît armata lui Ginghis Han.

  • Invadarea unei țări e pregătită timp de un an în văzul lumii, prin aducerea de noi trupe și nouă tehnică la granițele țării respective. Mai lipsesc legendarele cazane cu orez în jurul cărora se strîngeau ienicerii!
  • Invadarea unei țări se face prin trecerea graniței și înaintarea pe teritoriul țării respective de infanteriști care merg pe jos și tancuri care huruie, pe drumuri. Mai lipsesc catapultele cu bolovani pentru asediul orașelor din Ucraina după modelul asediului Constantinopolului.
  • După invazie, Moscova ar apela la arestări și deportări în genul celor din vremea terorii staliniste.

Una din două:
Ziariștii care născocesc aceste informații sînt fie analfabeți, fie manipulatori la comanda Serviciilor Secrete.

Ucraina nu se pregătește de invazie. Se pregătesc în schimb puterile Occidentale. Acestea, în frunte cu SUA, invocînd iminența unui atac din partea Rusiei, și-au retras personalul diplomatic și au cerut cetățenilor lor din Ucraina să părăsească imediat țara, deoarece cadavrele lor nu vor putea fi recuperate. În tot acest timp, președintele Ucrainei, autoritățile de la Kiev, strigă cu disperare că isteria întreținută de Occident sugrumă economic Ucraina. Cine dracu să mai investească într-o țară aflată în pragul unui război devastator? Sub puterea isteriei occidentale, miliardarii ucraineni pleacă din țară cu bani cu tot. Disperat, președintele ucrainean strigă că țara nu-i amenințată. Ba e amenințată, ce știi tu! îi răspund liderii occidentali, care se dau amici ai Ucrainei.

Nu știu dacă Rusia va invada sau nu Ucraina.
Știu însă că la un moment dat nu va fi nevoie de nici o invazie.
Victimă a isteriei făcute și întreținute de liderii occidentali, de presa occidentală, Ucraina se va prăbuși economic.
Efectele acestei isterii vor fi mai grave decît cele ale unei invazii.
Și Rusia va învinge Ucraina fără a trage un foc de armă.
Cu sprijinul neprecupețit al Occidentului. (cristoiublog.ro)

Articolul precedentÎncep săpăturile după AUR
Articolul următorUn pensionar special și liniștit