8.000 de locuri de muncă vor fi disponibile pentru muncitorii din Galaţi. O nouă fabrică destinată construcţiei bateriilor pentru maşinile electrice va fi ridicată în Galaţi, de către compania belgiană  Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), cu o investiţie de 1,4 miliarde de euro.

Potrivit sursei citate, anunţul oficial privind această investiţie a avut loc, marţi, la Primăria din localitatea Ninove, din Belgia, eveniment la care au participat reprezentanţi ai companiei ABEE şi înalţi oficiali: prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, directorul general din cadrul Comisiei Europene, Joaquim Nunes de Almeida, ministrul Economiei din România, Ştefan Radu Oprea, primarul localităţii Ninove, Tania De Jonge, europarlamentarul Dan Nica şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

“Romvolt este un proiect de fabrică de baterii litiu-ion din Galaţi, România, cu o capacitate totală de producţie de 22 GWh şi investiţie totală de 1,4 miliarde de euro. Producţia de baterii este crucială pentru UE datorită situaţiei actuale a pieţei în care China domină aprovizionarea cu baterii Li-ion. Sunt necesare mai multe capacităţi de producţie în viitor pentru a satisface cererea europeană aflată în creştere. Romvolt va furniza baterii în principal pentru industria auto, în România aflându-se Renault/Dacia şi Ford, dar şi pentru piaţa staţionară, deoarece stocarea este necesară pentru tranziţia la energie regenerabilă. Romvolt se aliniază viziunii guvernului român de integrare a României în lanţul valoric al bateriilor la nivel european şi îşi propune să facă din România o sursă de aprovizionare cu baterii în producţia şi utilizarea durabilă a bateriilor pentru întreaga Europă”, au transmis într-un comunicat, reprezentanţii companiei ABEE.

Noua fabrică va fi construită în Zona Liberă Galaţi, pe o suprafaţă de circa 60 de hectare. (sursa)

Articolul precedentIar nu și-a luat pastilele?… Șoșoacă zbiară în Parlament: Am vorbit cu Lukașenko. Bravo mie că am salvat Moscova
Articolul următorPRESA. Traseul decis de Bolojan la Aleșd va avea, conform expertului judiciar, un impact negativ asupra vieții sutelor de locuitori din zonă. Avizul de mediu, emis în baza unui document care conține informații false!