Sud-coreenii de la SK Innovation vor investi 1,2 miliarde de dolari în a treia uzină de baterii electrice din Ungaria, scrie profit.ro.

Grupul sud-coreean SK Innovation Co. a anunțat vineri că va investi 1.270 miliarde woni (1,2 miliarde de dolari) în subsidiara sa din Ungaria, în ideea de a extinde capacitățile de producție de baterii pentru vehicule electrice în Europa, transmite Yonhap.

Compania a precizat că investiția sa la SK Battery Hungary Kft. va conduce la “construirea unei noi uzine de baterii în Europa”, scrie Agerpres.

Practic, aceasta va fi cea de-a treia uzină de baterii electrice pe care SK Innovation o va avea în Ungaria. Compania sud-coreeană are deja o uzină cu o capacitate de producție de 7,5 Gigavați-oră în orașul Komarom din nord-vestul Ungariei. De asemenea, SK Innovation lucrează în prezent la finalizarea celei de-a doua uzine de baterii, cu o capacitate de 9,8 Gigavați-oră, care va fi inaugurată în 2022 lângă prima uzină.

Lucrările de construcție pentru cea de-a treia uzină vor demara în trimestrul al treilea al acestui an cu obiectivul de a începe producția de masă în primul trimestru din 2024. SK Innovation a precizat că nu a decis încă ce capacitatea va avea noua facilitate de producție.

În orașul Komarom există o uzină de asamblare de automobile aparținând constructorului german Audi și în apropiere există o altă uzină a producătorului german Daimler AG, proprietarul mărcii Mercedes-Benz.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/vecini/sud-coreenii-de-la-sk-innovation-vor-investi-1-2-miliarde-de-dolari-in-a-treia-uzina-de-baterii-electrice-din-ungaria-19936699

Articolul precedentRomânia are 30 de soldați căzuți pe fronturi în ultimii 25 de ani și 21 de morți arși de vii în spitale în două luni
Articolul următorFlorian Bodog: “Demisia sau demiterea lui Voiculescu se impune, nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social!”