În Septembrie 2017, ne scrie o cititoare, primarul Ilie Bolojan a fost suprins de un radar mobil, în timp ce conducea/pilota un autoturism Mercedes cu 172 de kilometri pe oră între localităţile Șimand și Chișineu Criș din județul Arad. Mergea la nunta unei nepoțele, după cum declara atunci. A primit o amendă de 1.300 de lei (ADICĂ MINIM!) și a rămas trei luni fără permis. Atât.

Recent, președintele CJ Bihor a fost sur-prins la pescuit lângă un sat, în plină pandemie și a primit o amendă de 5.000 de lei. Și i s-a cerut demisia! Desigur, nu ar fi putut spune că pescuia pentru rude, sau de foame…

Este evident, scrie cititoarea noastră, că și peștii și oamenii sunt ființe. Fără nicio tăgadă. Se pune însă întrebarea: deși ambii (primarul și președintele de CJ) sunt persoane publice, deși amândoi au greșit și au încălcat normele în vigoare, o amendă de 1.300 de lei pentru o viteză de 172 de kilometri pe oră e justă, dacă o comparăm cu una de 5.000 de lei pentru pescuit la o baltă de lângă un sat în vreme de pandemie? Cine, Doamne ferește, putea face mai mult rău – altora și sieși și cine a fost mai iresponsabil – față de ceilalți și de sine?

Articolul precedentCum explică liberalii amendamentul propriu la proiectul stării de urgență, care ignoră Constituția?
Articolul următor20 de REGULI care ne vor afecta viața de zi cu zi, după 15 Mai